palpal

Demanti koji RTRS nije želio objaviti

Demanti koji RTRS nije želio da objavi iako je po zakonu i Kodeksu RAK na to obavezan, a koji sam uputio na prilog koji je pripremio Siniša Mihailović i koji je emitovan u Dnevniku 2 RTRS-a 18.3.2018. godine.

 

Nebojša Vukanović

Ulica Vožda Karađorđa 54

89 101 Trebinje

 

 

RADIO TELEVIZIJA REPUBLIKE SRPSKE

n/r urednika Informativnog programa Siniše Mihailovića

n/r urednika Dnevnika 2

 

 

                                                                                   DEMANTI

Na  neprofesionalni prilog Siniše Mihailovića emitovan u Dnevniku 2 dana 18.3.2018. godine

 

Način na koji se RTRS već duže vremena obračunava sa mojom porodicom, ne prezajući čak ni od omalovažavanja kostiju mojih predaka, je vrhunac neprofesionalizma, propagande, beščašća i primitivizma. Umjesto da kao glavni i odgovorni urednik da primjer ostalim novinarima i insistira na istini, odgovornosti i profesionalnosti, pruži priliku i drugoj strani da iznese svoj stav i odgovori na optužbe, vašljiva gnjida, moralna i ljudska nakaza i režimski potrčko Siniša Mihailović svojim radom gazi sva novinarska pravila, kontaminira javni prostor i sramoti Javni servis Republike Srpske.                                                                                           

Krajnje je nečasno i neljudski prevrtati kosti mojih predaka koji su mučenički postradali od ustaške ruke, a samo za jedan dan, 24.6.1941. godine u Ržanu jamu bačeno je 11 Vukanovića, a među njima i moj đed Vlado Sima Vukanović. Jezičkom pogreškom na konferenciji za novinare slučajno sam umjesto Vlado Simov Vukanović rekao đed Simo, kasnije ispravivši „lapsus lingve“. Da je moralna ameba Mihailović poštovala minimum novinarskih standarda i prije emitovanja priloga pozvala me da pojasnim slučajnu jezičku pogrešku, ne bi nečasno vrijeđao i prevrtao kosti srpskih mučenika.                                                           

Nikada nisam napadao Crkvu, već je branim od nedostojnih sveštenika poput Grigorija Durića. Objavljene fotografije i pisanje dubrovačke štampe jasno pokazuju da je sveštenik Stevo Kovačević služio pomen ustašama na Daksi, iznad spomenika strijeljanim ustašama koji je podignut 1994. godine. Svi napadi na mene i moju porodicu neće sakriti veliku sramotu i nedolično ponašanje nekolicine nedostojnih sveštenika koji prodaju vjeru za večeru.                                            Daksa.jpg

Medijski linč koju vaša Fabrika mržnje laži i zla dani provodi protiv članova moje porodice je pokazatelj vaše nemoći. Umjesto što kukavički napadate moje srodnike i prevrćete kosti predaka, pozivam vas da me pozovete da uživo gostujem u informativnom programu RTRS-a kako bi argumentima, dokazima i intelektualnom raspravom gledaocima pokazali ko govori istinu.

Još jednom želim da izrazim gađenje i prezir prema svima lažima, podvalama i podmetanjima koje se svakodnevno emituju u programu RTRS-a.

 

Nebojša Vukanović