Деманти без аргумента и скривање истине Мљекаре Пађени

Власник Мљекаре Пађени Ненад Вукоје избјегао је да одговори на питања која сам му послао, али је покушао да кулучење радника оправда Демантијем у коме није рекао апслутно ништа, нити је оповргао ниједну тврдњу коју сам изрекао. Деманти преносим у цјелости!

Poštovani potrošači,
ovim putem želimo sa DEMANTUJEMO sve ono sto je gospodin Vukanović naveo u prethodnome i ovome tesktu na blogu. Razočarani smo sa činjenicom da je neko odlučio da izvrši ovakav vid napada na našu firmu bez da je prethodno obišao našu mljekaru. Ukoliko je istina da su do njega došle neke „priče, žalbe“, uvijek je mogao i može doći da se na licu mjesta uvjeri u suprotno. Čitava priča je bez ikakvih dokaza i argumenata, i ovakvo pisanje može za posledicu imati samo urošavanje ugleda firme.

Најбољи доказ односа робовласника Вукоја према радницима су коментари и писање бивших радника у производњи Мљекаре Пађени, који су напустили посао јер нису могли да издрже напорно  кулучење, свакодневни напоран физички рад по 10 сати без икаквог оброка. Нисам никакав инспектор, а послао сам Инспекцију рада да провјери и утврди кршења радничких права и одредбе Закона о раду, и смијешне су тврде газде Вукоја да сам требао доћи и водити услове рада, јер сам послао упит и тражио одговоре, које Ненад Вукоје није желио дати. Умјесто што држи слово и говори шта треба да радим, Вукоје би јавности, ако неће мени, требало да одговори на следећа питања:

– Да ли је недавно изјавио да ће довести Албанце са Косова да раде у Мљекари ако Билећани не буду хтјели да раде 10 сати дневно за минималац?

– Зашто не објави платне листе и покаже колике су плате радника у производњи?

– Колика је просјечна плата радника у производњи Мљекаре Пађени, да ли је већина на минималцу, и исплаћује ли се дио плате незаконито „у коверти“?

– Зашто радници који напорно раде немају никакав а не топли оброк, и да ли се може напорно радити 10 сати са чашицом јогурта?

– Да ли газду Вукоја у просјеку више дневно кошта једна музна крава на његовој фарми у Берковићима, него радник на фарми који прима минималац?

–  Да ли сваки радник у производњи годишње произведе у просјеку преко 300 000 марака, а прима свега 450 КМ, или 0,15% од прихода које произведе?

Умјесто што се нервира и ангажује ботове да га бране, газде Вукоје треба до 1-ог маја да промијени однос према радницима, обезбиједи топли оброк, превоз, упосли довољан број радника за обимну производњу и плаћа плату у цјелости преко банке, а не у коверти. Уколико не буде поштовао раднике већ их и даље буде кулучио и искориштавао као робове, тек онда ће почети снажна кампања која ће нанијети велику штету угледу и пословним резултатима компаније, јер нико нема право да искориштава и кулучи сиротињу као робље како би се оствариво додатни милионски профит. Зато још једном од њега тражим да поштује своје раднике у производњи, који доносе приход цијелој компанији, стриктно поштује одредбе Закона о раду, обезбиједи топли оброк и 40 сати рада седмично, јер је један од мојих главних циљева да зауставим кулучење и израбљивања радника од стране неодговорних послодаваца, који користе тешко стање у друштву и велику незапосленост како би искориштавали људе до крајњих граница.

 

Небојша Вукановић