palpal

Debakl u Zimzokradu

Očekivao sam da će nas dvorski Lukini portali detaljno informisati i upoznati sa ceremonijom otvaranja trebinjskog „Zimzokrada“, ali nažalost vijest na lokalnim sajtovima je bila jako štura i praćena sa svega nekoliko fotografija prazne bine i kućica u Dučićevoj ulici… Tek prilog sa Herceg televizije otkriva prave razloga pokušaja dvorskih portala da prikriju debakl Luke i njegovog Zimzokrada. Napokon su Trebinjci provalili velikog demagoga i manipulatora, i odlučili da bojkotuju njegove jeftine petparačke predstave.

Troje muzičara zabavljalo je OSAM mladih osoba, nekoliko novinara i direktora koji su se odazvali na poziv organizatora, Gradske uprave i Turističke organizacije grada Trebinja, da dođu na svečano otvaranje. Iako je bilo suvo i relativno toplo vrijeme za ovo doba godine, bez vjetra i padavina, Trebinjci su bojkotovali „Trebinjske zimske čarolije“ i „Vikend dane“. Prva veče je bila još i dobra, jer se u subotu na svirci okupilo PET osoba! Doista je velika čarolija da u prijestonici turizma pet do osam osoba dođe na centralnu zimsku turističku manifestaciju, jer vjerujem da bi troje muzičara privuklo više pažnje na Zagori, Ljubomiru ili mojim Bobanima. Laki je skoknuo do Beograda da obiđe nekretnine i Grigorijevu predstavu dodjele Kočićevog pera, i očito bez njega, poziva, ucjena i pritisaka, ne mogu se okupiti mase niti nešto uspješno organizovati.                                                                                          

Treba odati priznanje univerzalnom načelniku Zoranu Miloševiću, penzionisanom oficiru KOS-a koji vjerno služi svaku lokalnu vlast, jer ga 8 okupljenih  nije demotivisalo da pročita unaprijed pripremljen tekst, pohvali hvala sebe, Luku i lokalnu vlast. Nema sumnje da će i za novu godinu biti živo, i da je „Bla bla bend“ napraviti bla-bla atmosferu ukoliko Laki ne izda Dekret i naredi svim skutonošama i crvenim kadrovicima da uzmu supruge za ruke i postroji ih u bašti grigorijevih Platana. Lani smo pisali, i suvišno je ponavljati, kako je Zimzokrad preko SNSD-ove NVO „Napredna Hercegovina“ i mladih Dodikovaca oprao više od 150 000 maraka, uz to reketirajući lokalne vinare i privrednike koji su morali zakupiti Lukine kućice na Trgu slobode. http://nebojsavukanovic.info/zasto-he-na-drini-dva-puta-placaju-reklame-lukinom-zimzogradu/   http://nebojsavukanovic.info/gdje-je-sjeme-na-vrijeme-2017/. Nažalost nakon našeg pisanja mladi hercegovački Nazadnjaci su istisnuti iz organizacije, i rezultati Lukine administracije su mnogo lošiji.

Dezinformisanje javnosti osnovni je zadatak lokalnih dvorskih Lukinih portala, čiju je naklonost kupio novcima HET-a.  Oni izbjegavaju da pišu o propustima, zloupotrebama i neispunjenim obećanjima, uporno uljepšavaju sumornu stvarnost, svakodnevno nas bombarduju spinovima, naručenim vijestima, lažnim najavama i obećanjima kako bi dodatno zbunili i sludili pokorone građane Trebinja i istočne Hercegovine. Stvaranje paralelne stvarnosti, koja nema ništa zajedničko sa stvarnim životom u Trebinju, je veoma loše i štetno, i ostavlja duboke i trajne posledice po cijelo društvo. Zato je razbijanje medijske blokade i mraka jedan od najvažnijih zadataka u narednom periodu, i jedan od preduslova za oslobođenje grada i regije od unutrašnje okupacije.

Nebojša Vukanović