Да ли је могуће – њемачке заставе у Београду на дан бомбардовања 1941.

То могу само Срби! Просто је невјероватно да на дан почетка агресије Хитлера и Њемачке на Краљевину Југославију и дивљачког разарања Београда, 6-ог априла 1941. године, у пријестиници Србије нема готово никакав историјски час, приходна свечаност и помен жртвама бомбардовања и масовног страдања у Другом свјетском рату, а да је Београд освјетљен и украшен заставама Њемачке, у знак некакве подршке Нијемцима у борби против короне. Хајде што је Весић такав какав јесте, али како нико од сарадника не пита претпостављене да ли сте нормални, шта то радите?

Београд, и многи други српски градови, сравњени су са земљом априла 1941. године али и априла 1944. године у бомбардовању тзв „савезника“, Енглеза и Американаца. Више од хиљаду Београђанка, цивила, страдало је тог 6-ог априла 1941. године, када је изгорела и потпуно уништена Народна библиотека Србије, са најдрагоцјенијим историјским документима, књигама, краљевским и царским повељама, преко 350 000 вриједних старих књига и докумената, сједиште Пошта, краљев двор…

Београд је бомбардован и прије 21 годину, по трећи пут у прошлом вијеку, и да бар мало познају тешку и страдалну националну историју, имају осјећаја и патриотизма, Горан Весић и остали сарадници Александра Вучића не би правили овакве страшне пропусте и гафове, понижавали и вријеђали милионе жртава тешких ратова из прошлог вијека, који су дали своје животе за слободу.

Поданички однос власти Србије према својим менторима са запада најбоље је описао др Мило Ломпар у свом култном дјелу Дух самопорицања, а истицање њемачких застава у Београду на дан бомбардовања 1941. и почетка агресије Вермахта на Краљевину Југославију остаће запамћен као један од тужних примјера подаништва који треба да опомињу шта се догађа када народ изабере недостојне да га воде и понижавају.

 

Небојша Вукановић