Čudo neviđeno – HET-ov bazen drži vodu dok majstori odu

Nedavno je postavljen novi krov na trebinjski Skadar na Trebišnjici, čuveni zatvoreni bazen HET-a, jer je prethodni krov i konstrukciju odnio vjetar u rijeku, ali nažalost i novi krov slabo drži vodu.

 

Juče sam ukazao na novi mogući problem u gradnji bazena, u koji je bačeno skoro 20 miliona maraka, a današnji snimci potvrđuju sumnje. Zbog konstruktivnih i izvođačkih grešaka i propusta, lošeg krova ili podzemnih voda, tzv „zatvoreni bazen“ je već pun vode, iako nije završen, pa se voda izbacuje sa dvije velike pumpe.

Sve me podseća na kultni film Živka Nikolića Čudo neviđeno, kada raste nivo vode u jezeru umjesto da se povuče, a Bogdan Diklić objašnjava grešku investitoru gazda Šćepanu riječima da on nije pravi inžinjer već mu nedostaje nekoliko ispita. Zanimljivo da je izvođač radova Integral-inženjering imao sličnih problema sa kompenzacionim bazenom u Pađenima, putem preko Čemerna i drugim velikim poslovima u Hercegovini.

Sutra donosim nove zanimljivosti i frapantne, nevjerovatne podatke, kao iz rubrike vjerovali ili ne, a do tada pogledajte novi zanimljivi video kako se pumpe pale neposredno pred policijski čas, kako ih ja ne bi snimio, i kako se ispumpavs voda iz zatvorenog bazena HET-a šupljim crijevima. Na šta spade kuća Petrovića…

P.S. Hvala Upravi HET-a na brzom odgovoru na pitanje zašto grade put za Laza Brkovića do sela Turani na Trebinjskim brdima, i neka su bar pokušali dati alibi preko nekog starca Đuzalovića koji je tobože uputio zahtjev za pomoć.

Očekujem isto tako brze odgovore vezane za zatvoreni bazen, novo finansiranje Herceg televizije i ko to uništava i kako vozni park HET-a.

 

Nebojša Vukanović