Чудне турбуленције у Станарима

У најмлађој општини Републике Српске Станарима, познатој по угљу и првој приватној термоелектрани у власништву компаније ЕФТ-а Вука Хамовића, у последње вријеме дешавају се велики и чудни ломови на политичкој сцени, а одборници владајуће коалиције напуштају већину и одлазе у опозицију јер не могу више да трпе криминал, анархију, мобинг, сукобе фракција…

Независни одборник у Скупштини општине Станари Саша Ђукић, који је мандат освојио на листи поцјепаног ДНС-а, прешао је недавно у Клуб одборника СДС-а. Као независни одборник наступа и Жељка Дамјановић, која је напустила Клуб одборника СНСД-а. Саша Ђукић на последњој сједници парламента потврдио је прелазак у СДС и најавио да ће своју одлуку протоколисати већ у понедјељак, 3. августа. „У разговору са замјеником предсједника Општинског одбора СДС-а Синишом Брковићем i Славком Гарићем, чланом ГО СДС и координатором предсједника СДС за општину Станари, одлучио сам да свој даљи рад у скупштинским клупама наставим у Клубу одборника СДС-а јер је ова странка значајно повратила углед на овом подручју“ изјавио је Ђукић те навео да Клуб СДС-а сада броји четири одборника од укупно 17, колико их има у СО Станари.

Ђукић је од оснивања општине Станари вршио функцију замјеника начелника испред ДНС-а, а са овом странком разишао се у  фебруару 2016. године, од када и наступа као независни одборник. На последњој редовној сједници СО Станари, одржаној у петак, као независни одборник наступила је Жељка Дамјановић, која је u претходном периоду напустила Клуб СНСД-а, гдје је била на функцији предсједника Актива жена СНСД-а.

Мала бара, пуно крокодила. Остаје да се види како ће ова превирања, и велике афере које потресају малу општину, утицати на гласаче и резултате локалних избора у новембру.