palpal

Čudne turbulencije u Stanarima

U najmlađoj opštini Republike Srpske Stanarima, poznatoj po uglju i prvoj privatnoj termoelektrani u vlasništvu kompanije EFT-a Vuka Hamovića, u poslednje vrijeme dešavaju se veliki i čudni lomovi na političkoj sceni, a odbornici vladajuće koalicije napuštaju većinu i odlaze u opoziciju jer ne mogu više da trpe kriminal, anarhiju, mobing, sukobe frakcija…

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Stanari Saša Đukić, koji je mandat osvojio na listi pocjepanog DNS-a, prešao je nedavno u Klub odbornika SDS-a. Kao nezavisni odbornik nastupa i Željka Damjanović, koja je napustila Klub odbornika SNSD-a. Saša Đukić na poslednjoj sjednici parlamenta potvrdio je prelazak u SDS i najavio da će svoju odluku protokolisati već u ponedjeljak, 3. avgusta. „U razgovoru sa zamjenikom predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Sinišom Brkovićem i Slavkom Garićem, članom GO SDS i koordinatorom predsjednika SDS za opštinu Stanari, odlučio sam da svoj dalji rad u skupštinskim klupama nastavim u Klubu odbornika SDS-a jer je ova stranka značajno povratila ugled na ovom području“ izjavio je Đukić te naveo da Klub SDS-a sada broji četiri odbornika od ukupno 17, koliko ih ima u SO Stanari.

Đukić je od osnivanja opštine Stanari vršio funkciju zamjenika načelnika ispred DNS-a, a sa ovom strankom razišao se u  februaru 2016. godine, od kada i nastupa kao nezavisni odbornik. Na poslednjoj redovnoj sjednici SO Stanari, održanoj u petak, kao nezavisni odbornik nastupila je Željka Damjanović, koja je u prethodnom periodu napustila Klub SNSD-a, gdje je bila na funkciji predsjednika Aktiva žena SNSD-a.

Mala bara, puno krokodila. Ostaje da se vidi kako će ova previranja, i velike afere koje potresaju malu opštinu, uticati na glasače i rezultate lokalnih izbora u novembru.