palpal

Crvena Ubla i partijski roštilj

Ubla su se juče crvenila, kao i neka prošla vremena. Iako su pokušali da prikriju kako se tobože radi o druženju građana, partijske zastave i obilježja su ih demaskirale. Na Ublima je održan masovni skup pristalica vladajuće stranke i koalicionih partnera, te je nakon formiranja Gradskog izbornog štab SNSD-a i formalno počela predizborna kampanja, koja možda nije ni prekidana od oktobra 2016. godine.   

Pored penzionera, okupio se i veliki broj mladih SNSD-ovaca koji su tek dobili posao u javnom sektoru, ili ga uskoro očekuju. Kao i čuveom „meza kampanjom“ iz 2016, vlasti pokušavaju da roštiljima, pićem, raznim obećanjima motivišu svoje pristalice i pridobiju građane pred ključne izbore u oktobru, a dok je HET-a i gradskog budžeta ćevapa, pljeskavica i piva ne smije da fali. Partijsko druženje gradskih oca sa svojom svitom ovjekovječile su i kamere režimskih televizija RTRS i Herceg televizija.

Koverte, pokloni, spiskovi, sigurni glasovi i potpisi radnika već su počeli da kruže HET-om, gradskom administracijom i javnim preduzećima, i to je samo naznaka velikog pritiska koji će režim da vrši na građane sve do oktobra. Nema sumnje da je pred nama najprljavija i najžešća kampanja, u kojoj vlast neće birati sredstva niti štedjeti javne resurse kako bi još 4 godine produžile unutrašnju okupaciju i agoniju. Ko preživi pričaće!

 

Nebojša Vukanović