Crvena partijska milicija i pitanja Draganu Lukaču?

Da su Dodik i Dragan Lukač Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nažalost pretvorili u partijsku crvenu miliciju i mutiranu OZNU, pokazuje i današnje Saopštenje MUP-a upućeno svim medijima o novoj Krivičnoj prijavi koju je MUP RS podnio protiv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića. Lukač ne samo da je podnio Krivičnu prijavu, već je sam unaprijed i presudio napisavši da je Miličević oštetio opštinu Teslić za 60 000 maraka dajući garancije firmi iz Prijedora!?

Dakle, za Lukača nema osnovane sumnje niti presumpcije nevinosti kada su u pitanju prijave protiv čelnika opozicije, jer je ministar bez suda već presudio i o presudi obavjestio javnost. RTRS, SRNA i ostali režimski mediji su takođe bili unaprijed pripremljeni, i odmah su objavili za njih radosnu vijest o novoj prijavi protiv jednog od čelnika opozicije.

Milanu Miličeviću ne treba nikakva odbrana, jer to sam odlično radi, ali je današnje Saopštenje MUP Srpske i Krivična prijava još jednom pokazalo da su Lukač i Dodik zarobili i okupirali policiju Srpske i pretvorili je u običnu crvenu partijsku miliciju, koja ne štiti narod, državu i zakon, čuva javni red i mir, već ima zadatak da štiti kriminalce, bandite i razbojnike koji su opljačkali državu, te  progoni sve one koji se bore protiv mafije i organizovanog kriminala.  Ne treba imati ni malo sumnje da je ovo tek početak, da je Dodik otvorio „Crnu knjigu “ sa spiskom neprijatelja režima, kako je najavio na partijskom skupu, i da će Lukač do oktobra i izbora pokušati da uhapsi, diskredituje, sasluša ili lažno optuži mnoge funkcionere opozicije, kako bi ih diskreditovao i uticao na građane pred izbore. Ipak prljava kampanja bi za hobotnicu moglo da ima efekat bumeranga, i jasno je da nikog neće uplašiti svojim podmetanjima i prljavim radnjama.                           

Prije nekoliko mjeseci MUP Srpske je saslušavao načelnika Teslića zbog sumnji da je neko navodno oštetio opštinu Teslić za 20-ak hiljada maraka prodajom parking karti.  Nikog ne treba amnestirati, i svako treba da odgovarta za svoje postupke, pa makar da je državu i društvo oštetio za 1 simboličnu marku, ali je više nego jasno i očigledno je da je Miličević označen kao meta na koju se obrušila Dodikova i Lukačevu crvena partijska milicija sa ciljem da ga diskredituje u javnosti montiranim optužnicama,  jer je u više navrata ponizio premijerku i ministra Bogdanića u njihovom rodnom Tesliću. Ne znam koliko su nove Lukače optužbe i prijava osnovani, ali ministru Lukaču treba postaviti nekoliko pitanja koja su veoma važna za domaću javnost:

  • Zašto Lukač i MUP nisu uhapsili direktora i čelnike Hidroelektrana na Trebišnjici i provjerili dokumente, Ugovore i dokaze o pljački HET-a i desetinama miliona maraka koji su izvučeni i nestali na spornim poslovima krpljenja tunela (koji su košrali 15 miliona maraka), spornih javnih nabavki računarske opreme, kancelarijskog marijala, javnih radova i drugih dokumenata koje sam dostavio Tužilaštvu i organima gonjenja…
  • Zašto Lukač i MUP Srpske nisu provjerili zbog čega RiTE Gacko trenutno ima čak 150 miliona maraka neplaćenih obaveza, velike zloupotrebe i pljačku koju sam razotkrio i dokazao istinitost u sudskim sporovima, koje sam dobio sa smijenjenim direktorima RiTE Gacko, te desetine nezakonitih Ugovora koje su RiTE Gacko sklopili sa Termogradingom i drugim firmama, a koje sam kao dokaze dostavio uz Krivičnu prijavu protiv Srđana Milovića, Milinka Milidraga, Žarka Dragičevića i ostalih odgovornih za pljačku gatačke Termoelektrane?

  • Zašto policija nije uhapsila direktora HE Dabar Radivoja Bratića zbog spornih Ugovora sa firmom HP investing iz Mostara, u kojima je Republika Srpska oštećena za milione maraka?
  • Zašto MUP Srpske nije uhapio Dragana Vučetića, Dodikovog savjetnika, zbog pljačke više miliona maraka iz „Nikole Tesle“, o čemu sam MUP na vrijeme obavjestio i dostavio dokumenta o prenosu miliona evra na račun firme „Nikola Tesla GMBH“ u Kelnu?
  • Kako je moguće da su u Birču, Banci Srpske i Bobar banci pronevjerene milijarde maraka, a da niko nije odgovarao i bio uhapšen za velika zlodjela?
  • Kako je moguće da tokom Lukačevog mandata NIKADA NIKO od funkcionera SNSD-a nije uhapšen i odgovarao za zlouptrebe?
  • Zašto MUP Srpske „pilićari“ i hapsi sitne prestupnike, a ne bavi se istragama ozbiljnog kriminala, i zašto je MUP Srpske u poslednje 2 godine napustilo stotinjak najboljih, najpoštenijih, i najsposobnijih inspektora i policajaca?    

Ukoliko ministar javnosti jasno ne odgovori na ova, ali i brojna druga pitanja koja mu treba postaviti, ne kaže zašto progoni čelnike opozicije a amnestira i štiti najveće kriminalce koji su opljačkali i uništili državu, o čemu postoje jasni dokazi koji se čuvaju u fiokama, onda će svima biti jasno da je MUP Srpske pretvoren u crvenu OZNU i Dodikovu partijsku miliciju, koja ne štiti narod i državu već Mafiju i kriminalce.

 

Nebojša Vukanović