palpal

Crnogorska policija blokirala Gačane na granici

Pripadnici Granične policije Crne Gore zaustavili su danas na graničnom prelazu Krstac veću grupu vozila i Gačana koji su danas pošli na liturgiju u manastir Svetog Save u pograničnom pojasu u Goliji, inače zadužbini Dake Davidovića. Grupa vjernika iz Gacka pošla je na molitvu u manastir na Goliji, kako bi između ostalog podržalo svoju braću jer Milo Đukanović pokušava na silu da otme Crkvi i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj drevne hramove i manastire.

Policija nije dozvolila vjernicima da pređe granicu, iako oni na to imaju pravo jer je prelaz otvoren za stanovnika Gacka i Nikšića, i nije dala obrazloženje zbog čega je zabranjen prolaz. Ipak nekoliko vjernika uspelo je preći granicu na drugom mjestu i doći do manastira Svetog Save..

Stanju u Crnoj Gori je napeto, a režim podiže tenzije i atmosferu do usijanja, izazivajući sulude sukobe među braćom. Policija je pod kontrolom Mila i njegovog DPS-a, a čast policije odbranio je čestiti i hrabri Nikšićanin Miloje Šćepanović koji je dao otkaz jer nije želio da tuče i hapsi svoju braću. Miloje je pred penzijom, ima 30 godina radnog staža i sam radi u porodici, ali je uprkos tome odlučio da skine opasač.

Milojeva žrtva je velika, ali nadam se da neće biti uzaludna, da će pobijediti razum, prestati i zastaviti bratske podjele, a Milo završiti tamo gdje i svi diktatori, na smetljištu istorije.

 

Nebojša Vukanović