Црне тројке

ДНС полако нестаје са политичке сцене, а осипање Павићеве странке данас је настављено у Бањалуци. Три одборника ДНС-а прешли су у чубриловићев ДРПОС, а подмукли план Милорада Додика да уништи дугогодишњег кључног савезника је у завршној фази. Осветољубиви Додик није опростио Павићу вето на продају Љубије, и чекао је прави тренутак да узврати ударац, и сада покушава да потпуно уништи ДНС пребацујући чланство и функционере странке у своју филијалу ДРПОС, коју контролише послушни Чубриловић.

Црна бањалучка тројка Балабан – Јаћимовић – Шибалија после пар мјесеци групно је напустила ДНС и прешла у ДРПОС, иако су се у ДНС вратили 24-ог јануара ове године. Како би се повратницима-покајницима дало на важности, цереминији пред новинарима присуствовао је и Недељко Чубриловић, напустивши засједање Народне скупштине Републике Српске, те браћа папци и политички издајници Зоран Талић, бивши НДП-овац, и бивши предсједник ОО СДС, маскота градске Скупштине извјесни П. Вулин. Будимир Балабан, Стојан Вукаловић и Ненад Шибаревић освојили су мандате 2016. године на листи ДНС-а, али су напустили странку због сукоба са Недељком Чубриловићем, борећи се за превласт у бањалучком одбору ДНС, и са Милеком Јаћимовићем, који је напустио Уједињену Српску, оновали Клуб „Слобода“.

Вукаловић се, све са црвеном лептир машном, убрзо одвојио и прислонио Радојичићу, а тројка Балабан – Јаћимовић – Шибалија направила коалицију са Драганом Чавићем и на општим изборима 2018. године били на листи НДП-а. Након што је Чавић пољубио руку, сјео у крило Додику и добио фотељу директора Електрокрајине, црна бањалучка тројка се вратила у ДНС, покушавајући преко матичне странке да се опет докопа мрвица власти и неке функције.

Ипак Павић и остаци ДНС-а су у немилости Додика, њихов колачић власти је мали и све се випе смањује, па је тројка одлучила да из ДНС-а колективну оде у ДРПОС, код љутог противника Чубриловића надајући се да ће Чубра, са којим су се годинама сукобљавали, бити дарежљивији од Старца Марка Од Стотину Љета.

ПИ! То је једина ријеч којом би се описао презир и гађење које осјећам према овој, и осталим црним тројкама које су се накотиле и намножиле у Српској као печурке после кише.  Црна бањалучка тројка је за 3 године направила толико заокрета и промијенила дресова, да вјерујем да ни сами не знају више гдје су ујутро кад устану, већ морају прочитати новине, видјети подсјетник или боју мајице коју су скинули пред спавање. Дно дна и нема даље! Блато и мутна бара у којој се сви ваљамо, народ и грађани који упорно подржавају и гласају за црне тројке које су се намножиле широм Српске, уништиће све здраво и нормално што је преостало у овом друштву и није побјегли преко границе главом без обзира. Вјерујем да је већина слуђена, згађена и збуњена толиком количином неморала и лицемјерства, да не може у никог имати повјерења, што је и крајњи циљ власти којој одговара апатија.

 

Небојша Вукановић