palpal

Crne trojke

DNS polako nestaje sa političke scene, a osipanje Pavićeve stranke danas je nastavljeno u Banjaluci. Tri odbornika DNS-a prešli su u čubrilovićev DRPOS, a podmukli plan Milorada Dodika da uništi dugogodišnjeg ključnog saveznika je u završnoj fazi. Osvetoljubivi Dodik nije oprostio Paviću veto na prodaju Ljubije, i čekao je pravi trenutak da uzvrati udarac, i sada pokušava da potpuno uništi DNS prebacujući članstvo i funkcionere stranke u svoju filijalu DRPOS, koju kontroliše poslušni Čubrilović.

Crna banjalučka trojka Balaban – Jaćimović – Šibalija posle par mjeseci grupno je napustila DNS i prešla u DRPOS, iako su se u DNS vratili 24-og januara ove godine. Kako bi se povratnicima-pokajnicima dalo na važnosti, cereminiji pred novinarima prisustvovao je i Nedeljko Čubrilović, napustivši zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske, te braća papci i politički izdajnici Zoran Talić, bivši NDP-ovac, i bivši predsjednik OO SDS, maskota gradske Skupštine izvjesni P. Vulin. Budimir Balaban, Stojan Vukalović i Nenad Šibarević osvojili su mandate 2016. godine na listi DNS-a, ali su napustili stranku zbog sukoba sa Nedeljkom Čubrilovićem, boreći se za prevlast u banjalučkom odboru DNS, i sa Milekom Jaćimovićem, koji je napustio Ujedinjenu Srpsku, onovali Klub „Sloboda“.

Vukalović se, sve sa crvenom leptir mašnom, ubrzo odvojio i prislonio Radojičiću, a trojka Balaban – Jaćimović – Šibalija napravila koaliciju sa Draganom Čavićem i na opštim izborima 2018. godine bili na listi NDP-a. Nakon što je Čavić poljubio ruku, sjeo u krilo Dodiku i dobio fotelju direktora Elektrokrajine, crna banjalučka trojka se vratila u DNS, pokušavajući preko matične stranke da se opet dokopa mrvica vlasti i neke funkcije.

Ipak Pavić i ostaci DNS-a su u nemilosti Dodika, njihov kolačić vlasti je mali i sve se vipe smanjuje, pa je trojka odlučila da iz DNS-a kolektivnu ode u DRPOS, kod ljutog protivnika Čubrilovića nadajući se da će Čubra, sa kojim su se godinama sukobljavali, biti darežljiviji od Starca Marka Od Stotinu Ljeta.

PI! To je jedina riječ kojom bi se opisao prezir i gađenje koje osjećam prema ovoj, i ostalim crnim trojkama koje su se nakotile i namnožile u Srpskoj kao pečurke posle kiše.  Crna banjalučka trojka je za 3 godine napravila toliko zaokreta i promijenila dresova, da vjerujem da ni sami ne znaju više gdje su ujutro kad ustanu, već moraju pročitati novine, vidjeti podsjetnik ili boju majice koju su skinuli pred spavanje. Dno dna i nema dalje! Blato i mutna bara u kojoj se svi valjamo, narod i građani koji uporno podržavaju i glasaju za crne trojke koje su se namnožile širom Srpske, uništiće sve zdravo i normalno što je preostalo u ovom društvu i nije pobjegli preko granice glavom bez obzira. Vjerujem da je većina sluđena, zgađena i zbunjena tolikom količinom nemorala i licemjerstva, da ne može u nikog imati povjerenja, što je i krajnji cilj vlasti kojoj odgovara apatija.

 

Nebojša Vukanović