Ћоса капитулирао за један дан!

Текст о фамозној згради на паркингу, који сам са намјером пустио јуче тик пред почетка сједнице Скупштине општине Источно Ново Сарајево, јуче је изазвао праву лавину коментара те бурну расправу на Скупштини, па је начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић устукнуо и поништио грађевинску дозволу о градњи објекта и Одлуку о продаји земљишта, те наредио да се сруше темељи и паркинг врати у првобитно стање.                                                                                     

Начелник Ћосић је након сједнице признао грешку тврдећи да није био упознат са чињеницом да се зграда прави на паркингу, те да је тек након накнадно, када је прикупљена петиција грађана и када сам објавио фотографије и текст о урбанистичком насиљу и хаосу, схватио колико је грубо погријешила његова администрација и стручне службе.                                                                                           

Више је него јасно свима да је Ћосић био одлично упознат о свему и да је желио да изађе у сусрет својим тајкунима и пријатељима са којима годинама сарађује, да је покушавао да спријечи да скандал изађе у јавност и преко сарадника покушао да умири станаре околних зграда нудећи им проширење паркинга на зеленој површини, али кад је схватио озбиљност ситуације одлучио је да се повуче и јавно капитулира јер су за неколико мјесеци избори. Ипак не треба га само критиковати, већ поштено рећи и похвалити да се Љубиша Ћосић разликује од осталих СНСД-оваца јер је очито мање осион и бахат, и спреман је да исправи и призна грешке, што није својствено осталим Додиковим језуитима.                                                                                            

Ћосина капитулација ће бити велики наук, и нема сумње да ће у наредном периоду бити обазривији, а надам се да ће начелник Источног Новог Сарајева одустатии  од планираног рушења спортских терена поред Електротехничког факултета како опет не би провоцирао незадовољство својих суграђана.

И Херцеговци би требали да нешто виде и науче на овом малом примјеру како се слободни људи сложно боре за своја права, приморавају власти да исправљају грешке и раде у њиховом, а не интересу тајкуна, умјесто што поданички ћуте и точе убједљиво најскупље гориво у држави и региону.

 

Небојша Вукановић