Ћорлука нови шеф Геодетске, откази за непослушне

Борко Ћорлука ускоро би требао замијенити непослушну Слободанку Пудар на мјесту шефа требињске Подручне јединице Геодетске управе Републике Српске. Ћорлука је запослен у Градској администрацији, и био је веома близак сарадник бившег градоначелника Славка Вучуревића, али је врло брзо задобио симпатије и повјерење новог газде Луке Петровића. Ћорлука је из градске админиџтрације пребачен у Подручну јединицу Геодетске управе РС на мјесто вишег стручног сарадника за геодетске послове, док се не испуне  услови и прикупе документа да буде именован за новог руководиоца. Ћорлука је Рјешењем, које је написано данас 27.6.2018. године, добио и овлаштења да потписује и овјерава сва документа, посједовне листе и непокретности осим коначних Рјешења..                                

Тренутни шеф Геодетске управе у Требињу Слободанка Пудар је дугогодишњи члан СНСД-а, али је дошла на удар Клана Луке Петровића јер није жељела да спроводи криминалне радње градоначелника Требиња и врши малверзације са земљиштем и некретнинама. Слободанка је била жртва мобинга, сталних пријетњи, притисака и уцјена од стране Лаки Лучијана Петровића и његових чауша, а притисци су попустили након што сам одржао конференцију за новинаре, скренуо пажњу јавности и упозорио да би Слободанка Пудар могла бити нова Данијела Новаковић, која је нажалост изгубила живот јер се успротивила земљишној мафији у Бањалуци. Луки не требају непослушни и стручни, иако су чланови Партије, па је извјесна скорија смјена Слободанке Пудар и именовање Ћорлуке.

Због нелегалног покушаја замјене земљишта и одбијања да учествује у његовим криминалним радњама, Лука Петровић је недавно, према мојим сазнањима, дао отказ сину Зорана Сорајића, замјеника правобраниоца Републике Српске у Требињу и високог функционера Социјалистичке партије. Сорајићев син као „коалициони партнер“ био је запослен на одређено вријеме у Хидроелектранама на Требишњици, али је Лука наредио свом послушнику Гордану Мишељићу, директору ХЕТ-а, да не продужи Уговор јер је Правобранилаштво Републике Српске уложило Жалбу на замјену некретнина. Наиме Славко Пудар, вјерни слуга сваке власти, написао је незаконито Рјешење којим се око милион метара квадратних државног земљишта пребацује са Републике Српске у власништво града Требиња. Ради се о земљишту за тзв. „Ново Требиње“ у близини села Дужи, а по налогу правобраниоца Милимира Говедарице Сорајић је уложио Жалбу и оспорио криминално Рјешење које је мимо закона и било каквог правног основа написао Славко Пудар. Лаки је очито нервозан и незадовољан, па је одлучио да кажњавањем и давањем отказа сину, изврши притисак на Зорана Сорајића. Сорајић је био замјеник градоначелника у вријеме Доброслава Ћука и годинама је дио накарадног система, али то га не амнестира пуно од  кракова и жеља хобтнице.                                                                       

Власт у Требињу почива на уцјенама, притисцима, осветама, застрашивању и негативној селекцији, а смјене и откази за непослушне, који не желе да учествују у криминалним радњама, и награде за послушне поданике су свакодневна појава. Ниједна власт и окупација се није одржала на силу, па је сигурно да ни ова није дуга вијека. Ипак последице анархије, насиља, примитивизма и негативне селекције ће се осјећати годинама.

 

Небојша Вукановић