palpal

Ćorluka novi šef Geodetske, otkazi za neposlušne

Borko Ćorluka uskoro bi trebao zamijeniti neposlušnu Slobodanku Pudar na mjestu šefa trebinjske Područne jedinice Geodetske uprave Republike Srpske. Ćorluka je zaposlen u Gradskoj administraciji, i bio je veoma blizak saradnik bivšeg gradonačelnika Slavka Vučurevića, ali je vrlo brzo zadobio simpatije i povjerenje novog gazde Luke Petrovića. Ćorluka je iz gradske adminidžtracije prebačen u Područnu jedinicu Geodetske uprave RS na mjesto višeg stručnog saradnika za geodetske poslove, dok se ne ispune  uslovi i prikupe dokumenta da bude imenovan za novog rukovodioca. Ćorluka je Rješenjem, koje je napisano danas 27.6.2018. godine, dobio i ovlaštenja da potpisuje i ovjerava sva dokumenta, posjedovne liste i nepokretnosti osim konačnih Rješenja..                                

Trenutni šef Geodetske uprave u Trebinju Slobodanka Pudar je dugogodišnji član SNSD-a, ali je došla na udar Klana Luke Petrovića jer nije željela da sprovodi kriminalne radnje gradonačelnika Trebinja i vrši malverzacije sa zemljištem i nekretninama. Slobodanka je bila žrtva mobinga, stalnih prijetnji, pritisaka i ucjena od strane Laki Lučijana Petrovića i njegovih čauša, a pritisci su popustili nakon što sam održao konferenciju za novinare, skrenuo pažnju javnosti i upozorio da bi Slobodanka Pudar mogla biti nova Danijela Novaković, koja je nažalost izgubila život jer se usprotivila zemljišnoj mafiji u Banjaluci. Luki ne trebaju neposlušni i stručni, iako su članovi Partije, pa je izvjesna skorija smjena Slobodanke Pudar i imenovanje Ćorluke.

Zbog nelegalnog pokušaja zamjene zemljišta i odbijanja da učestvuje u njegovim kriminalnim radnjama, Luka Petrović je nedavno, prema mojim saznanjima, dao otkaz sinu Zorana Sorajića, zamjenika pravobranioca Republike Srpske u Trebinju i visokog funkcionera Socijalističke partije. Sorajićev sin kao „koalicioni partner“ bio je zaposlen na određeno vrijeme u Hidroelektranama na Trebišnjici, ali je Luka naredio svom poslušniku Gordanu Mišeljiću, direktoru HET-a, da ne produži Ugovor jer je Pravobranilaštvo Republike Srpske uložilo Žalbu na zamjenu nekretnina. Naime Slavko Pudar, vjerni sluga svake vlasti, napisao je nezakonito Rješenje kojim se oko milion metara kvadratnih državnog zemljišta prebacuje sa Republike Srpske u vlasništvo grada Trebinja. Radi se o zemljištu za tzv. „Novo Trebinje“ u blizini sela Duži, a po nalogu pravobranioca Milimira Govedarice Sorajić je uložio Žalbu i osporio kriminalno Rješenje koje je mimo zakona i bilo kakvog pravnog osnova napisao Slavko Pudar. Laki je očito nervozan i nezadovoljan, pa je odlučio da kažnjavanjem i davanjem otkaza sinu, izvrši pritisak na Zorana Sorajića. Sorajić je bio zamjenik gradonačelnika u vrijeme Dobroslava Ćuka i godinama je dio nakaradnog sistema, ali to ga ne amnestira puno od  krakova i želja hobtnice.                                                                       

Vlast u Trebinju počiva na ucjenama, pritiscima, osvetama, zastrašivanju i negativnoj selekciji, a smjene i otkazi za neposlušne, koji ne žele da učestvuju u kriminalnim radnjama, i nagrade za poslušne podanike su svakodnevna pojava. Nijedna vlast i okupacija se nije održala na silu, pa je sigurno da ni ova nije duga vijeka. Ipak posledice anarhije, nasilja, primitivizma i negativne selekcije će se osjećati godinama.

 

Nebojša Vukanović