Ћорић и Марковић – пријатно дружење у кафићу Праха

Иако на први поглед политички противници, Недељко Ћорић и Славиша Марковић су прави и велики другари. То показује и фотографија народног посланика и првог човјека бијељинског СНСД-а Недељка Ћорића и потпредсједника ПДП-а Славише Марковића, који су се вечерас, нешто после 21 час, пријатно дружили, ћаскали и сложно договарали наредне кораке у бијељинском кафићу „Праха“.

Како сам то и раније најавио, Мићо Мићић и Славиша Марковић, локани кнезови и предсједници бијељинског СДС-а и ПДП-а, трче у наручје СНСД-у, једни другом обарају цијену и прљавој трговини и преговорима, правећи пакт са ђаволом. И док се Мићић (полу)тајно састаје са Додиком, Марковић се више „наслања“ на Ћорића, а њихово понашање представља класичну изају народа Семберије и гласача који им свакако нису дали гласове и повјерење да би трговали са окупаторима који су поробили Српску, покушали без отпора да предају Бијељину и Семберију на тацни Додику.

Марковић и Мићић тргују и са нама, истинским и ватреним опозиционарима, који својом борбом њима повећавамо цијену, јер да није снажног отпора и Додикових главобоља,  нико њима не би ништа ни нудио.

Маске ће брзо пасти, а према мојим сазнањима Мићић је већ прелиминарно договорио сарадњу са СНСД-ом и 9 тзв „странака“, или боље рећи приколица које за собом вуче Додик, разним разјединитељима, дрпосовцима, подијељеним социјалистима и ДНС-ом, а Ћорић ће очито дио колачића оставити за друг побратима Марковића.

Умјесто да растуре подијељени СНСД, искористе сукобе Ђорића, Војина Митровића, Милице Марковић, локални „опозициони“ кнезови иду на ноге и предају се СНСД-у, што представља велику срамоту. Многи који су правили пакт са Додиком су се прерачунали и брзо покајали, али нису имали шансу да врзино напусте коло у које су добровољно ушли. Надам се да Марковић и Мићић праве рачун без крчмара, и да ће народ казнити њихово вјероломство.

 

Небојша Вукановић