Ćorić i Marković – prijatno druženje u kafiću Praha

Iako na prvi pogled politički protivnici, Nedeljko Ćorić i Slaviša Marković su pravi i veliki drugari. To pokazuje i fotografija narodnog poslanika i prvog čovjeka bijeljinskog SNSD-a Nedeljka Ćorića i potpredsjednika PDP-a Slaviše Markovića, koji su se večeras, nešto posle 21 čas, prijatno družili, ćaskali i složno dogovarali naredne korake u bijeljinskom kafiću „Praha“.

Kako sam to i ranije najavio, Mićo Mićić i Slaviša Marković, lokani knezovi i predsjednici bijeljinskog SDS-a i PDP-a, trče u naručje SNSD-u, jedni drugom obaraju cijenu i prljavoj trgovini i pregovorima, praveći pakt sa đavolom. I dok se Mićić (polu)tajno sastaje sa Dodikom, Marković se više „naslanja“ na Ćorića, a njihovo ponašanje predstavlja klasičnu izaju naroda Semberije i glasača koji im svakako nisu dali glasove i povjerenje da bi trgovali sa okupatorima koji su porobili Srpsku, pokušali bez otpora da predaju Bijeljinu i Semberiju na tacni Dodiku.

Marković i Mićić trguju i sa nama, istinskim i vatrenim opozicionarima, koji svojom borbom njima povećavamo cijenu, jer da nije snažnog otpora i Dodikovih glavobolja,  niko njima ne bi ništa ni nudio.

Maske će brzo pasti, a prema mojim saznanjima Mićić je već preliminarno dogovorio saradnju sa SNSD-om i 9 tzv „stranaka“, ili bolje reći prikolica koje za sobom vuče Dodik, raznim razjediniteljima, drposovcima, podijeljenim socijalistima i DNS-om, a Ćorić će očito dio kolačića ostaviti za drug pobratima Markovića.

Umjesto da rasture podijeljeni SNSD, iskoriste sukobe Đorića, Vojina Mitrovića, Milice Marković, lokalni „opozicioni“ knezovi idu na noge i predaju se SNSD-u, što predstavlja veliku sramotu. Mnogi koji su pravili pakt sa Dodikom su se preračunali i brzo pokajali, ali nisu imali šansu da vrzino napuste kolo u koje su dobrovoljno ušli. Nadam se da Marković i Mićić prave račun bez krčmara, i da će narod kazniti njihovo vjerolomstvo.

 

Nebojša Vukanović