CIK kaznio Vukana sa 6000 maraka

Centralna izborna komisija BiH kaznila je po pritužbi SNSD-a i Srđana Milovića sa 6000 maraka Nebojšu Vukanovića zbog navodnog jezika mržnje i pozivanja na nasilje. Pored toga CIK BiH kaznio je i koaliciju na čelu sa SDS-om sa 4000 maraka zbog stavova koje sam iznio u programu Radio Gacka i zbog govora na tribini Saveza za pobjedu u Trebinju.

Ova sramna odluka CIK-a je nastavak neprijateljskog i nekorektnog odnosa prema meni, jer su me nepravedno bez osnova spriječili da izađem na lokalne izbore 2016. godine i nisu mi vratili novac koji sam im uplatio, u poslednjih 6 godina preko 20 000 maraka. Podsjetiću javnost da je Osnovni sud u Trebinju naknadno priznao grešku i ispravio Rješenje, i tako potvrdio da nisam napravio nikakav propust niti grešku prilikom registracije, što je utvrdila i revizija CIK-a samo mjesec dana prije zabrane.

Na skupu u Trebinju i na gostovanju u programu Radio Gacka nisam pozivao na nasilje niti sam širio jezik mržnje, već sam govorio istinu i činjenice da je djed Željke Cvijanović bio ustaški satniik i da je Srđan Milović na sudu ustvrdio da je duševni bolesnik koji zbog mene pije antidepresiva i jaku terapiju. Sramno je da CIK drakonski kažnjava bez osnova mene, a ne sankcioniše Milorada Dodika koji je prijetio da će bez posla ostaviti radnike na Termoelektrani i profesore ako ne glasaju za njega. Prkosim i dalje svim moćnicima, kadijama i kabadahija, i sramna odluka CIK-a samo će me dodatno motivisati da se borim protiv nakaradnog sistema.

 

Nebojša Vukanović