ЦИК казнио Вукана са 6000 марака

Централна изборна комисија БиХ казнила је по притужби СНСД-а и Срђана Миловића са 6000 марака Небојшу Вукановића због наводног језика мржње и позивања на насиље. Поред тога ЦИК БиХ казнио је и коалицију на челу са СДС-ом са 4000 марака због ставова које сам изнио у програму Радио Гацка и због говора на трибини Савеза за побједу у Требињу.

Ова срамна одлука ЦИК-а је наставак непријатељског и некоректног односа према мени, јер су ме неправедно без основа спријечили да изађем на локалне изборе 2016. године и нису ми вратили новац који сам им уплатио, у последњих 6 година преко 20 000 марака. Подсјетићу јавност да је Основни суд у Требињу накнадно признао грешку и исправио Рјешење, и тако потврдио да нисам направио никакав пропуст нити грешку приликом регистрације, што је утврдила и ревизија ЦИК-а само мјесец дана прије забране.

На скупу у Требињу и на гостовању у програму Радио Гацка нисам позивао на насиље нити сам ширио језик мржње, већ сам говорио истину и чињенице да је дјед Жељке Цвијановић био усташки сатниик и да је Срђан Миловић на суду устврдио да је душевни болесник који због мене пије антидепресива и јаку терапију. Срамно је да ЦИК драконски кажњава без основа мене, а не санкционише Милорада Додика који је пријетио да ће без посла оставити раднике на Термоелектрани и професоре ако не гласају за њега. Пркосим и даље свим моћницима, кадијама и кабадахија, и срамна одлука ЦИК-а само ће ме додатно мотивисати да се борим против накарадног система.

 

Небојша Вукановић