CIK BiH da pripazi Pologoša i lažne glasove NDP-a

Danas ću uputiti zvaničan Prigovor Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine nakon ozbiljnih saznanja da se zloupotrebama i manipulacijama pokušava „namaći“ mandat NDP-u i poznatom prelivodi i preletaču Zoranu Pologošu, koji je do sada promijenio gotovo sve partije, od SDS-a, DP-a, NDP-a, PDP-a, „nezavisnog“ Lukinog poslanika do povratka u PDP. Pologoš je prije nekoliko dana objavio na svom „fejsbuk“ profilu da je osvojio mandat, što su prenijeli neki dvorski portali u Trebinju, ali je povukao objavu i pobrisao tekst nakon intervencije don Luke Petrovića, koji je tražio da „ne istrčavaju“ u javnosti i tako ne otkrivaju zakulisane radnje. Zanimljivo da na osnovu 70% prebrojanih glasova Šapurić ima 131 a Pologoš svega 49 glasova u Trebinju pa nije jasno kako sa manje od 50 ličnih glasova planira ponovo ući u trebinjsku Skupštinu, i kakav je to njegov Deda Mraz donosio vreće i koverte iz Srbije i inostranstva?

Imam saznanja da je dio glasova nekih stranaka vladajuće koalicije u Trebinju prebačen NDP-u nakon završetka brojanja, te da je Pologoš od ranije prikupio lične karte i podatke Konjičana u Srbiji kako bi uzeo njihove glasove preko glasanja kovertama iz inostranstva. Insajder kaže da je za sve Konjičane glasala samo jedna osoba, koja je kopirala potpise i poslala glasačke listiće sa jednog mjesta. Zbog toga bi CIK BiH trebao detaljno pogledati sve glasove iz inostranstva u Trebinju, posebno za Pologoša i NDP, uporediti potpise na kopiji lične karte i dokumentima popunjenim uz glasački listić, te poništiti sve glasove ako se utvrdi da je potpis lažan. Sa druge strane mnogo mojih prijatelja koji godinama žive u Beogradu nije uspjelo da glasa na lokalnim izborima iako su se redovno prijavili!

NDP je tek 11 stranka po broju glasova, osvojili su svega 246 glasova, a čak pet stranaka koje su ostale ispod cenzusa imaju više glasova od NDP-a, pa se postavlja logično pitanje kako će Pologoš prskočiti Šapurića unutar liste i još 5 stranaka ispred NDP-a i osvojiti odbornički mandat? Nemoguće bez muljanja i malverzacija. Trebinje je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u kojoj ni 8 dana posle izbora nisu prebrojani glasovi, kao da je Tokio, što je jasan znak da je bilo naknadnog otvaranja vreća i prepravljanja glasova, posebno unutar SNSD-a zbog čega bi CIK BiH mogao da reaguje i poništi izbore u Trebinju ako se utvrdi da je došlo do velikih zloupotreba, pored kršenja izborne šutnje i kupovine glasova.

Sinoć je na Tulima u restoranu Stara Hercegovina održana tajna večera, Luka je okupio kandidate SNSD-a kako bi smirio strasti i sukobe među kandidatima na svojok zbog krađe glasova, a uskoro pišem sa više zanimljivih detalja..

 

Nebojša Vukanović