ЦИК БиХ да припази Пологоша и лажне гласове НДП-а

Данас ћу упутити званичан Приговор Централној изборној комисији Босне и Херцеговине након озбиљних сазнања да се злоупотребама и манипулацијама покушава „намаћи“ мандат НДП-у и познатом преливоди и прелетачу Зорану Пологошу, који је до сада промијенио готово све партије, од СДС-а, ДП-а, НДП-а, ПДП-а, „независног“ Лукиног посланика до повратка у ПДП. Пологош је прије неколико дана објавио на свом „фејсбук“ профилу да је освојио мандат, што су пренијели неки дворски портали у Требињу, али је повукао објаву и побрисао текст након интервенције дон Луке Петровића, који је тражио да „не истрчавају“ у јавности и тако не откривају закулисане радње. Занимљиво да на основу 70% пребројаних гласова Шапурић има 131 а Пологош свега 49 гласова у Требињу па није јасно како са мање од 50 личних гласова планира поново ући у требињску Скупштину, и какав је то његов Деда Мраз доносио вреће и коверте из Србије и иностранства?

Имам сазнања да је дио гласова неких странака владајуће коалиције у Требињу пребачен НДП-у након завршетка бројања, те да је Пологош од раније прикупио личне карте и податке Коњичана у Србији како би узео њихове гласове преко гласања ковертама из иностранства. Инсајдер каже да је за све Коњичане гласала само једна особа, која је копирала потписе и послала гласачке листиће са једног мјеста. Због тога би ЦИК БиХ требао детаљно погледати све гласове из иностранства у Требињу, посебно за Пологоша и НДП, упоредити потписе на копији личне карте и документима попуњеним уз гласачки листић, те поништити све гласове ако се утврди да је потпис лажан. Са друге стране много мојих пријатеља који годинама живе у Београду није успјело да гласа на локалним изборима иако су се редовно пријавили!

НДП је тек 11 странка по броју гласова, освојили су свега 246 гласова, а чак пет странака које су остале испод цензуса имају више гласова од НДП-а, па се поставља логично питање како ће Пологош прскочити Шапурића унутар листе и још 5 странака испред НДП-а и освојити одборнички мандат? Немогуће без муљања и малверзација. Требиње је једна од ријетких локалних заједница у којој ни 8 дана после избора нису пребројани гласови, као да је Токио, што је јасан знак да је било накнадног отварања врећа и преправљања гласова, посебно унутар СНСД-а због чега би ЦИК БиХ могао да реагује и поништи изборе у Требињу ако се утврди да је дошло до великих злоупотреба, поред кршења изборне шутње и куповине гласова.

Синоћ је на Тулима у ресторану Стара Херцеговина одржана тајна вечера, Лука је окупио кандидате СНСД-а како би смирио страсти и сукобе међу кандидатима на својок због крађе гласова, а ускоро пишем са више занимљивих детаља..

 

Небојша Вукановић