Четворо малих Крунића жели само кров над главом

Далибор Крунић бори се да прехрани своје четворо мале дјеце, чији осмјех и животна радост говоре више од хиљаду ријечи. Далибор и његова супруга нигдје не раде, живе скромно бавећи се пољопривредом, покушавају да својој дјеци омогуће да имају нормално и безбрижно дјетињство, као и остала дјеца. Крунићи су подстанари, а са 500 марака дјечијег и материнског додатка могу само да плате стан, режије, хљеб и млијеко дјеци.

Најстарији дјечак Виктор има проблема са дијабетесом, док је трогодишњи Василије, који сваког очара својим шармом и осмјехом који не скида са свог лица, на порођају преживио клиничку смрт и има малих поремећаја у развоју, али је хвала Богу ситуација из дана у дан све боља.

Општина Источна Илиџа обезбjедила је земљиште, санирала клизиште и неопходну документацију за градњу куће, а остаје да друштво помогне да четворо дјеце има кров над главом и услове за живот достојан човјека. Сви који желе могу контактирати породицу и уплатити средства на Далиборов рачун у Сбер банци. Такође, ко има може помоћи у домаћим прасићима, кокама и овцама које би Далибор узгајао, а штала за домаће животиње је већ спремна.

 

Погледајте прилог о невјероватној дјеци, која су стално ведра и насмијана, којима треба тако мало да буду срећни и задовољни. Свако од нас нек поможе колико може ријешићемо проблем, мада друштво тражи системско рјешење, да држава помогне и збрине вишечлане породице, а да онда баца десетине милиона на зграде, гараже и глупости, јер је нажалост пуно дјеце и родитеља који живе на ивици и боре се за живот достојан човјека.