Četvoro malih Krunića želi samo krov nad glavom

Dalibor Krunić bori se da prehrani svoje četvoro male djece, čiji osmjeh i životna radost govore više od hiljadu riječi. Dalibor i njegova supruga nigdje ne rade, žive skromno baveći se poljoprivredom, pokušavaju da svojoj djeci omoguće da imaju normalno i bezbrižno djetinjstvo, kao i ostala djeca. Krunići su podstanari, a sa 500 maraka dječijeg i materinskog dodatka mogu samo da plate stan, režije, hljeb i mlijeko djeci.

Najstariji dječak Viktor ima problema sa dijabetesom, dok je trogodišnji Vasilije, koji svakog očara svojim šarmom i osmjehom koji ne skida sa svog lica, na porođaju preživio kliničku smrt i ima malih poremećaja u razvoju, ali je hvala Bogu situacija iz dana u dan sve bolja.

Opština Istočna Ilidža obezbjedila je zemljište, sanirala klizište i neophodnu dokumentaciju za gradnju kuće, a ostaje da društvo pomogne da četvoro djece ima krov nad glavom i uslove za život dostojan čovjeka. Svi koji žele mogu kontaktirati porodicu i uplatiti sredstva na Daliborov račun u Sber banci. Takođe, ko ima može pomoći u domaćim prasićima, kokama i ovcama koje bi Dalibor uzgajao, a štala za domaće životinje je već spremna.

 

Pogledajte prilog o nevjerovatnoj djeci, koja su stalno vedra i nasmijana, kojima treba tako malo da budu srećni i zadovoljni. Svako od nas nek pomože koliko može riješićemo problem, mada društvo traži sistemsko rješenje, da država pomogne i zbrine višečlane porodice, a da onda baca desetine miliona na zgrade, garaže i gluposti, jer je nažalost puno djece i roditelja koji žive na ivici i bore se za život dostojan čovjeka.