Честитке Црвеној звезди на пласману у Лигу шампиона

Звезда је много више од спортског клуба, а пласманом у Лигу шампиона вечерас је обрадовала милионе својих навијача, не само у Србији, Црној Гори и Републици Српској,  већ широм свијета. Прије свега честитке сјајном тренеру Владану Милојевићу и одличном голману Милану Борјану, јунаку утакмице, а онда и свим играчима на великом успеху. Вјерујем да се пласман Звезде, бар тихо, вечерас прославља у Кистању, Ервенику, Горњој и Доњој Полочи и другим српским селима око Книна, родног мјеста голмана Борјана  и Милоша Дегенека, стријелца и асистента, који је имао свега годину дан када је у „Олуји“ протјеран из родног Книна, до  рата једног од највећих упоришта Делија. Звезда је довела Борјана из Канаде, Дегенека из Аустралије и окупљајући браћу из Книна кренула у велике побједе, а управо су њих двојица најзаслужнији за вечерашњи пласман.

Послије 26 година, Звезда се вратила на старе стазе успјеха и поново ће играти у најелитније европском клупском такмичењу Лиги шампиона. Од срца Звезди све честитке, и пуно среће у предстојећим мечевима. Маракана чека великане!

На крају треба се захвалити и „сусједу“ Марину Погранчићу, који је испољио патолошку мржњу газећи Звездиног фудбалера и  тако распламсао страсти, а на крају је био згажен, понјеђен и понижен.

Небојша Вукановић