Čerupanje krave muzare

Direktor HET-a Gordan Mišeljić i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović uporno ćute i izbjegavaju javnosti da odgovore na pitanja vezana za njihove brojne zloupotrebe. Oni ne žele da kažu kako se namještanje tenderi i izvlače milioni iz HET-a i gradskog budžeta, kako to radnici privatne Lukine Herceg televizije neprekidno koriste vozila HET-a, i da li je Lukin intimus Karađorđe Bjelaković nedavno sletio u Goričko jezero HET-ovom „škodom superb“ koja je potpuno uništena?

HET-ovi radnici i mehanizacija i dalje su angažovani na zamjeni LED rasvjete na ulicama Trebinja, iako su na tenredu prošle dvorske firme „Loteks“ i „Segment“!

Luka i njegovi satrapi su postali toliko bahati i osioni da i ne pokušavaju da prikriju zloupotrebe, već zloupotrebljavaju preduzeća na očigled svih građana Trebinja. HET je nažalost postao prćija Luke i nekolicine moćnika, i krava muzara koju oni cijede dok ona ne presuši. Lani je HET poslovao sa 24,3 miliona maraka gubitka, ali ni takva suša u kasi nije spriječila Luku i Gordana da nastave sa izvlačenjem novaca i zloupotrebama, a slupana škoda i led rasvjeta su samo očigledni primjeri beskrupulozne pljačke i sumorne svakodnevnice.

 

Nebojša Vukanović