palpal

Ćeranići obnovili stado zahvaljujući Petri iz Beča

Jedan veliki životni problem za porodicu Ćeranić iz sela Sokolovića podno Romanije je riješen. Zahvaljujući donaciji Petre iz Beča, koja je donirala novac za kupovinu 50 ovaca, obnovljeno je stado i sad porodica ima siguran izvor prihoda i kakvu-takvu egzistenciju jer se na proleće očekuje da ovce ojanje najmanje 70 jaganjaca.

 

Ćeranići su presrećni, dobili su novogodišnje paketiće, poklone, garderobu, igračke i tablet.

Petra je doletila iz Beča u Sarajevo kako bi posjetila djecu i uručila donaciju. Sreći porodice nema kraja, a ostalo je da se kupi montažna kruća kako bi djeca imala krov nad glavom jer je stara kuća pred rušenjem, a prije nekoliko dana se obrušio plafon u dječijoj sobi, i srećom niko nije povrijeđen.

Ministri su obećali, pa ostaje da se vidi hoće li Vlada i država i dalje biti zla maćeha, bacati novac na raskoš, luksuz, avione, ruske i islamske vjerske centre, ili će petoro male djece dobiti krov nad glavom, topao i skroman dom.

Petra je pokazala kako se ponašaju ljudi koji imaju dušu, i trebala bi poslužiti za primjer našim pohlepim tajkunima i političarima. Zahvaljujem se i kolegi Željku Babiću koji je izašao u susret i snizio cijenu ovaca, te svim dobrim ljudima koji su se pridružili akciji, donirali novac i pomogli, koliko je ko mogao. Iskreno se nadam da će na proleće početi radovi na temeljima, i da će Ćeranići montažnom skromnom kućom riješiti stambeno pitanje.

 

Nebojša Vukanović