Ćebedžija sletio u DNS, čeka se prelet Pologoša!

U sretni i dobri čas, bez puno turbulencija i problema, taman na vrijeme pred zaključivanje listi kandidata za lokalne izbore, „nezavisni“ odbornik u Skupštini grada Trebinja Neđo Ćebedžija sletio je uspješno u DNS, i vrlo je vjerovatno da će biti i kandidat na listi ove partije na predstojećim lokalnim izborima u Trebinju! Vrlo izvjesno, kao neka vrsta njegove političke prikolice u uigranom tandemu najpoznatijih lokalnih preletača (uz Kovače), za njim bi uskoro u DNS mogao da sleti i njegov pobratim, dugogodišnji saradnik i partijski drug Zoran Pologoš.

Trenutno se na čelu DNS-a u Trebinju nalazi Jovica Vlatković, izvršni direktor u Elektroprivredi Republike Srpske, koji je 2012. godine bio kandidat za odbornika na listi NDP skupa sa Ćebedžijom i Pologošem, pa se može reći da nastavak saradnje i ponovno okupljanje u DNS-u ne čudi, već je logičan epilog čudnih slaloma i isprepletanih puteva. Vlatković je iz NDP-a prešao u Šukalove nazadnjake pa u DNS, dok su Neđo Đebedžija i Pologoš u tandemu, kao zamjenik gradonačelnika i odbornik, iz NDP-a prvo prešli su PDP, pa posle poraza Slavka Vučurevića 2016. napustili PDP i prišli SNSD-u i njegovoj većini kao „nezavisni“, Đebedžija kao odbornik a Pologoš poslanik, i na kraju, bratski i složno, skupa svi idu u DNS. Prije Demokratske partije, NDP-a, PDP-a, SNSD-a i DNS-a, Neđo i Zoran bili su i u SDS-u. Još im je zajedničko da svi rade u elektro-energetskom sektoru, Pologoš u HET-u a Vlatković i Ćebedžija u Elektroprivredi RS.

Moram priznati da sam nažalost i ja dijelom odgovoran za ovakvu karijeru i slalom dvojca bez kormilara jer Đebedžija i Pologoš nikada ne bi imali nikakav politički značaj i težinu da NDP nije podržao mene kao nezavisnog kandidata na lokalnim izborima 2012. godine, i osvojila 3 odbornička mandata, a na lokalnim izborima prije i posle toga nisu mogli preći cenzus i pokojna stranka Dragana Čavića nije imala nijednog odbornika u Trebinju.

Zanimljivo da se sada na čelu pokojnog Čavićevog Gradakog odbora NDP u Trebinju nalazi Bojan Šapurić, da očita opijelo na kraju Čavićeve balade, a koji je postao odbornik na listi DNS-a. On je napustio ovu stranku posle smjene Pavića, isto kao i njegov kum Peko Ivanković, takođe odbornik trenutnog saziva lokalnog gradskog parlamenta u Trebinju.

Gotovo sve liste stranaka iz „vladajuće koalicije“ u Trebinju, koju strogo kontroliše Luka Petrović, sliče kao jaje jajetu, sastavljene su uglavnom od poznatih preletača i papaka, moralnih nakaza, ameba i „poznatih“ lica koje mijenjaju stranke i ideologiju kao čarape, vođeni isključivo pohlepom i ličnim interesima. Nasuprot ovim poznatim, nalaze se „anonimusi“ sa Liste za pravdu i red, kako nas nazvaše crveni botovi,  generacija novih i neokanjanih, uglavnom mladih ljudi koji po prvi put izlaze na izbore, bez ikakve stranke i partijašenja, kako bi Trebinjcima ponudili istinsku alternativu trulom i nakaradnom sistemu.

Na vama je da uočite prostu razliku i novima pružite jednu šansu, mi je sigurno nećemo prokockati i propustiti!

 

Nebojša Vukanović