palpal

Ћамил показатељ да Додик све боље слуша, још само да раскине са Бакиром

Већ седам дана Додик одлично слуша шта му говорим и прихвата готово сваки приједлог и сугестију. Тако је одустао од авантура и радикалних корака, најаве дисолуције у БиХ па шта буде, личног повлачења из институција умјесто судија и тужилаца, прекида сарадње са ОХР-ом, па јуче до најаве смјене Ћамила Дураковића са мјеста предсједника Скупштине општине Сребреница, на коју је изабран управо гласовима одборника СНСД-а.

Само пар сати након приједлога да смијени Дураковића, члан Предсједништва БиХ поново ме је послушао и најавио да ће Ћамил бити смијењен на првој наредној сјендици СО Сребреница.

Додик ме све боље слуша, и примјетно је да се благо поправља посљедњих дана, да је поправио и ублажио реторику, дјелује смиренији и стабилнији. Јуче сам му на Скупштини рекао да ћу га и даље савјетовати јавно и про-боно, те предложио да смањи трошкове државе, отпусти Пера Симића, Биљану Бокић, Радована Ковачевића и остале фиктивне савјетнике који годинама примају велике синекуре, само се улизују и додворавају Додику а не смију да га упозоре на скандале и грешке и обуздају кад губи контролу над собом.

 

На крају, само једно ме Додик није послушао, није раскинуо везу са Бакиром и коалицију са СДА, чак ни у вријеме овакве кризе, што показује колико су међу њима јаке, чврсте и нераскидиве везе.

 

Небојша Вукановић