Bulajić došao na Sokolac da preuzme funkciju

Bulac Colovic.JPG

Bulajić došao na Sokolac da preuzme funkciju

SNSD se i dalje rukovodi maksimom – samo bahato. Samo dan nakon protesta na Sokocu, Rajko Bulajić došao je u sjedište Šumskog gazdinstva „Romanija“ na Sokocu i tražio da se izvrši primopredaja i da on preuzme funkciju generalnog direktora. Direktor Šuma Srpske Risto Marić ranije je potpisao Rješenje o Bulajićevom imenovanju, a Bulajić je jutros upravo sa tom Odlukom došao u sjedište „Romanije“ i tražio da se odluka sprovede, i da se izvrši primopredaja funkcije.

Očito je da Bulajić i Mirko Čolović ne odustaju od svog plana bez obzira na velika negodovanja i proteste nezadovoljnih drvoprerađivača, te otpora unutar samog SNSD-a koje predvodi Čolovićev suparnik Milan Jolović Legenda. Milorad Dodik uporno i glasno ćuti i ne želi iznese svoj stav o dešavanjima na Sokocu i Šumama Srpske.

Nezvanično saznajemo da je Mirko Čolović od sebi bliskih drvoprerađivača ranije sakupio 300 000 maraka kojima je kupio funkciju direktora ŠG „Romanija“ i progurao svog kandidata Rajka Bulajića. Prema našim informacijama Čolović je 300 000 maraka predao sekretaru SNSD-a Luki Petroviću, kako bi ih on dalje rasporedio u vrhu stranke i obezbjedio imenovanje Bulajića.

Očito je da braća Čolović nečim mogu da ucjenjuju i drže u šaci Milorada Dodika, da je Dodik zbog toga primoran da im pravi velike ustupke i sebi zadaje autogolove. Drvoprerađivači su dali rok Vladi Republike Srpske od 3 dana da ispuni njihove zahtjeve, i mnoge stvari na Sokocu trebale bi biti jasnije do kraja ove sedmice.

Očito da je zbog hroničnog nedostatka novca, koji ne može da zadovolji velike potrebe i apetite funkcionera SNSD-a, došlo do otvorenog sukoba unutar vladajuće stranke, ne samo na Sokocu već i u Zvorniku, Prijedoru i ostalim dijelovima Republike Srpske. Važno je samo da narod i cijela Republika Srpske na kraju ne budu kolateralna šteta višegodišnjeg kriminala, nasilja i bahatog ponašanja režima.

Nebojša Vukanović