Budna milicija razbija kriminal

Naše snage reda su budne, brze, pravovremene i efikasne.  Lukačeva partijske Milicija razbija kriminal na sve strane, a o njenoj efikasnosti svjedoči i primjer iz Trebinja. Načelnik Policijske uprave Trebinje  Žarko Laketa pohvalio se novinarima kako je uhapsio dvije osobe koje su prije 2 godine na lokalnim  sajtovima pisali komentare protiv predstavnika vlasti, i tako po njemu uputili prijetnje Iliji Tamindžiji i Luki Petroviću. Uvaženi poslanici i gradonačelnik predstavljaju državu, i ako su oni uznemireni i nisu sigurni kako bi se tek osjećali ostali građani. Zato je efikasna partijska Milicija brzo reagovala, i nakon dvije godine u saradnji sa Jedinicom za visokotehnološki kriminalitet otkrila ko je pisao prijeteće komentare, te dvije osobe predala trebinjskom Tužilaštvu uz prijavu da su počinili krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.                                                                          

Luka i Ilija noćas već mirnije spavaju svjesni da ih čuva budna partijska Milicija, ali se postavlja pitanje zašto su bile potrebne dvije godine da se riješi predmet? Jedan od uhapšenih, koga u Trebinju svi znaju po nadimku „Gliša“, svaki dan vrlo transparentno, javno i otvoreno, na društvenim mrežama, pa i na mojoj stranici, ostavlja brojne komentare u kojima piše o kriminalu „Luke Gvidašina“ i „dezertera Ilije“, i da je neko iz Milicije i Jedinice za visokotehnološki kriminal pitao nekog Trebinjca ko stoji iza komentara i prijetnji, vjerovatno bi većina odmah znala o kome se radi? Ako našoj Miliciji trebaju dvije godine da vide ko stoji iza nekog „nika“ na sajtu, koliko im vremena treba da riješe neku ozbiljniju stvar?                                                                

Lijepo je što Lukačeva Milicija radi i rješava predmete po prijavama čelnika države i sistema, ali je čudno što se godinama ne radi ništa na predmetima kada su u pitanju „obični“ smrtnici i građani! Svako ko prekrši zakon treba da odgovara, ali zašto se uvijek pilićari i kreće od sitnijih prestupa, i kada će na red doći opasni kriminalci koji kao gagrice pojedoše narod, državu i društvo? Oni koji ukradu milione su ugledni i uvaženi članovi društva, mecene i dobrotvori, a država uvijek pokazuje snagu samo nad sitnim prestupnicima koji prodaju duvan i cigarete na crno da bi prehranili porodicu                                                              

Prije 8 godina upravo Jedinici za visokotehnološki kriminal MUP-a RS i CJB Trebinje sam prijavio više hakerskih napada, upade i rušenje bloga, maila, društvenih mreža, stranica, bankovnog računa.. Iako mi je sajt rušen u više navrata, iako gotovo svakodnevno botovi SNSD-a pišu o meni najogavnije stvari po sajtovima i društvenim mrežama, ništa nije urađeno po prijavama, niti je MUP otkrio ko mi je u više navrata rušio sajt?                                                                                                  

Običnim policajcima nema se šta zamjeriti jer oni korektno rade svoj posao, ali je problem u „kadrovicima“ koji su iznutra razorili Policiju Srpske i pretvorili u partijsku Miliciju koja ne čuva narod i državu već Režim. Podsjetiću da sam u više navrata bio izložen raznim napadima, i niko nikada nije reagovao i nešto preduzeo. Tako me je još 2009. u sred ljeta na Trgu Travunije, u centru Trebinja pred najmanje 50 svjedoka koji su nijemo posmatrali i sjedili u okolnim kafilima,  napala grupa bezbjednosno-interesantnih lica (od kojih su sada neki pokojni a neki u zatvoru) nezadovoljna mojim prilogom o kriminalu u Trebinju. Izbucana mi je bila košulja, sako, pantalone, došao sam takav izbucan u CJB i prijavio slučaj, ali NIKO NIKADA ništa nije preduzeo. Policiji sam prijavio kada mi je slomljena šoferšajbna i retrovizori na vozilu, kada su mi skinuti šarafi sa točkova u krugu stare „Travunije“ zbog čega je pukao amortizer, srećom u gradu pri maloj brzini pa nisam nastradao. Paradoks je da mi je saobraćajni policajac tada čak tražio da platim uviđaj, jer je NN počinilac, i koji naravno nikada nije dao nikakav rezultat!                                                                                       

Lokalnoj policiji sam prijavio i slučaj kada me je spasio pokojni Strahinja Živak, koji je imao stan iznad studija BN, i koji mi je donio pištolj CZ 99 sa posvetom Radovana Karadžijća kada su tri mladića sa kapuljačama i motkama upalio u moj studio u kasnim večernjim časovima dok sam montirao neki prilog za magazin „Crno na bijelo“. Sve što sam do sada prijavio MUP i Tužilaštvu pokrila je prašina, nikada me niko nije ni pozvao na informativni razgovor, pa se pitam jer MUP postoji da bi čuvao moćnike i tajkune, a maltretirao građane drugog reda?                                                                                              

O radu MUP-a i pravosuđa suvišno je trošiti riječi, jer sami o sebi kažu dovoljno. Posebno su poražavajući rezultati iz privrednog kriminaliteta, gdje se čelnici hvale kako su oduzeli nekoliko šteka cigareta i 20-ak kilograma duvana!? Nadam se da će na narednom pressu novinarima reći šta su do sada učinili na razotkrivanju kriminala i izvlačenja desetina miliona maraka iz HET-a, grada Trebinja, RiTE Gacko i Elektroprivrede RS po prijavama koje sam napisao i predao Okružnom tužilaštvu prije dvije godine, i koje nažalost i dalje kupe prašinu u fiokama umjesto da se odgovorni izvedu pred lice pravde i kazne, a država napokon zaštiti od gladnih hijena i skakavaca koji pojedoše sve pred sobom!?

 

Nebojša Vukanović

 

Nebojša Vukanović