Brzina interneta

radovi.jpg

Brzina interneta i mediji

Spor internet uzrok je lošeg rada trome trebinjske administracije, pa je gradonačelnik Petrović odlučio da ponovo prekopa više ulica i parališe centar grada kako bi postavio optičke kablove, ubrzao internet, povezao odjeljenja raspoređena u više objekata i tako riješio sve probleme. Nakon što je suludo raskopao gradski park i posjekao stogodišnja stabla, Luka je ponovo raskopao ulice, i sasvim je izvjesno da će tokom svog mandata i bukvalno raskopati Trebinje. Ne treba sumnjati da će administracija sada profunkcionisati i raditi kao u Švajcarskoj, čim se povežu kablovi i zakrpe rupe.
U nedostatku bilo kakvih rezultata rada u prvoj godini mandata, Luka uz pomoć svojih plaćenika i dvorskih medija pokušava da stvori lažnu sliku kako je tobože Trebinje veliko gradilište u kome brojni investitori čekaju u redu kako bi pokrenuli biznis i proizvodnju. Istina je da za godinu dana nije urađeno ništa, osim nestručnog presvlačenja Glavne ulice koja tone nakon svakog pljuska, trotoara i rekonstrukcije Lukinih privatnih kuća, iako je potrošeno 25 miliona maraka, ne računajući 15 miliona kredita koje su uzeli HET i grad Trebinje.

Lokalni dvorski portali, koji svakodnevno lažno veličaju lik i (ne)djela gradonačelnika prateći ga u stopu i pišući hvalospjeve, predstavljaju veliki problem jer svojim naručenim tekstovima bombarduju i dovode u zabludu građane Trebinja. Od Luke građanima drva za ogrev, Luka podijelio 50 000 maraka pomoći poljoprivrednicima, Luka organizovao prijem…. Čitajući tekst o prijemu za članice Udruženja „Bebe“, i hvalospjeve kako gradonačelnik pomaže natalitet, neupućeni laik stiče utisak da je Luka sam napravio 56 beba za 11 mjeseci mandata.. Šlag na tortu stavljaju „botovi“, mlađahni aktivisti SNSD-a zaposleni u HET i Elektroprivredu RS, koji po komandi svog šefa Jelene Pi K. ispuštaju fekalije u komentarima i dodatno truju javni prostor.

Ljudi koji uređuju dvorske portale trebali bi znati da Luka ništa ne plaća iz svog džepa već iz budžeta koji pune svi građani, i ponekad bi umjesto snishodljivog podilaženja gradonačelniku trebali da ga pitaju šta je sa njegovim brojnim obećanjima iz raznih kampanja, gdje mu je čuveni tunel od Gorice do Aleksine Međe, šta je sa novim asvaltom i putem do Ljubinja, kako nabacuje tendere svojim „domaćinima“, gdje su hidroelektrane, aerodrom, FK Leotar, investitori, radna mjesta, fabrika kondoma..

Luka će biti i proći, kao što su mnogi bahati razbojnici pali sa vlasti a potom nisu nigdje smjeli pomoliti glavu nakon što su ukazali tragovi njihovog nečovještva. Ipak mnogima će ostati duboki ožiljci jer su bili saradnici okupatora i zlostavljača koji su opljačkanim novcima porobili vlastiti narod i rodni grad, držeći u strahu potlačene i ponižene.
Što je više dvorskih portala i plaćenika, to su građani Trebinja slabije informisani i njima se sve više manipuliše. Zbog toga ne neophodno što više pisati i ukazivati na zloupotrebe, neispunjena očekivanja i obećanja, drskost, pljačku i bahatost vlasti, kako bi i oni slabije upućeni spoznali šta se stvarno dešava u porobljenom gradu, razbio strah kod građana i počela odlučna borba za oslobođenje i život dostojan čovjeka u 21-om vijeku.

Nebojša Vukanović