palpal

Brze popravke na Ivanici

Nakon teksta o početku asfaltiranja ulica na Ivanici, brojnih propusta, loše izvedenih radova i nespretno postavljenih šahtova za oborinske padavine, kritika je urodila plodom, pa su radnici počeli da ispravljaju loše postavljene šahtove.

I dok putari popravljaju tek postavljeni asfalt, Pero Sredanović i dalje ćuti i nije odgovorio na brojna pitanja sugrađana zašto je zloupotrijebio položaj za lične interese a zenamario starosjedioce i srpske povratnike, jer je asfaltirano samo ulicu pored svoje, ali i kuće gen-seka SNSD-a Luke Petrovića, te ulice u novom naselju uglavnom naseljene doseljenicima Hrvatima!?

Pero Sredanović je vječiti odbornik u SO Ravno i predsjednik Odbora SNSD-a u Ravnom, ali za više od decenije nije uradio skoro ništa za malobrojne srpske povratnike na Bobanima, Površi, Trebinjskoj šumi, Popovom polju i Ivanici, koji su do rata pripadali opštini Trebinje. Vode i asfalta za povratnike na Ivanici nema, iako je Sredanović još 2012. bušio rupe i tvrdio da je problem riješen, a većina srpskih sela još nema struju ni osnovne uslove za život dostojan čovjeka.

Zbog lošeg rada i zastupanja, podrške HDZ-u i Hrvatima, veliki broj Srba u Ravnom, prije svega na Ivanici, traži njegovu smjenu. Pitanje je hoće li u tome uspjeti, i da li će napokon izabrati svoje predstavnike koji žive na Ivanici da ih zastupaju u Skupštini Ravnog i bore se za poboljšanje njihovog položaja.

 

Nebojša Vukanović