Брза реакција из Бинга – неће бити отказа

Само пар сати након што сам објавио текст о најави отказа у требињском Тржном центру „Бинго“, обавјештења и дописа да би група радника могло остати без посла, тако што појединим радницима неће бити продужени Уговори о раду на одређено вријеме, реаговали су из компаније Бинго.

Писмено ми се обратила г-ђа Татјана Пауновски, ПР менаџер и руководилац Службе за маркетинг компаније Бинго, која тврди да у овој великој компанији предузимају све мјере како не би дошло до отказа, и да ипак неће доћи до отпуштања радника и отказивања Уговора о раду запосленим. Челне људе Бинга, између осталог, интересује који су моји даљи кораци, а мој план и циљ је само један – заштита радника, њиховој права и положаја.

Уколико се не буде смањио број радника у два Бинга у Требињу, неће бити никаквих проблема нити писања које ће штетити имиџу и угледу компаније, јер ја разумијем интерес и трку за профитом власника, али треба показати друштвену одговорност, а велика незапосленост и мале плате је највећи проблем друштва који се мора ријешити.

 

Небојша Вукановић