Brza reakcija iz Binga – neće biti otkaza

Samo par sati nakon što sam objavio tekst o najavi otkaza u trebinjskom Tržnom centru „Bingo“, obavještenja i dopisa da bi grupa radnika moglo ostati bez posla, tako što pojedinim radnicima neće biti produženi Ugovori o radu na određeno vrijeme, reagovali su iz kompanije Bingo.

Pismeno mi se obratila g-đa Tatjana Paunovski, PR menadžer i rukovodilac Službe za marketing kompanije Bingo, koja tvrdi da u ovoj velikoj kompaniji preduzimaju sve mjere kako ne bi došlo do otkaza, i da ipak neće doći do otpuštanja radnika i otkazivanja Ugovora o radu zaposlenim. Čelne ljude Binga, između ostalog, interesuje koji su moji dalji koraci, a moj plan i cilj je samo jedan – zaštita radnika, njihovoj prava i položaja.

Ukoliko se ne bude smanjio broj radnika u dva Binga u Trebinju, neće biti nikakvih problema niti pisanja koje će štetiti imidžu i ugledu kompanije, jer ja razumijem interes i trku za profitom vlasnika, ali treba pokazati društvenu odgovornost, a velika nezaposlenost i male plate je najveći problem društva koji se mora riješiti.

 

Nebojša Vukanović