Branko Miljuš dokaz da Dodik ruši Vučića

Branko Miljus sa prmijerkom.jpg

Branko Miljuš neosporni dokaz da Dodik ruši Vučića i podržava Vuka Jeremića

Bivši direktor Press-a Branko Miljuš jedan je od najbližih saradnika i šefova kampanje Vuka Jeremića na predsjedničkim izborima u Srbiji. Branko Miljuš je sin Brane Miljuša, bivšeg predsjednika GO SNSD-a, mandatara i nesuđenog premijera. Branko Miljuš je veoma blizak saradnik Milorada Dodika, i na opštim izborima 2014. godine bio je jedan od ključnih ljudi u Dodikovom PR timu i izbornom štabu SNSD-a. Nakon što se tajkun Miroslav Mišković povukao iz Pressa i ove dnevne novine predstale sa radom, direktor Branko Miljuš osniva nedeljnik „Ekspres“, te po zadatku prelazi u marketinšku agenciju IPSOS, koju je Dodik 2014. angažovao u svojoj kampanji. Miljuš je sa Draškom Milinovićem od majskih poplava 2014. godine preuzeo kontrolu nad RTRS-om, i direktno određivao urednicima RTRS-a kako da vode i uređuju informativni program, veličaju Dodika i brutalno se obračunavaju sa opozicijom. Miljuš je sa premijerkom Željkom Cvijanović kao član delegacije Vlade često obilazio poplavljena područja i druge regije u Republici Srpskoj, te veoma aktivno učestvovao u kampanji SNSD-a 2014. godine.

Branko Miljuš sada je jedan od najbližih saradnika Vuka Jeremića, a ovih dana mogli smo ga vidjeti često sa Vukom na predizbornim skupovima. Tako je Miljuš pokušao da spriječi provokacije SNS-ovog bota da provocira Vuka na tribini u Smederevu održanoj 3.2.2017., a juče je privukao pažnju javnosti nagurivanjem sa Draganom J. Vučičevićem ispred sjedišta Vuka Jeremića sprečavajući urednika tabloida Informer da prisustvuje konferenciji za novinare Nataše Jeremić, Vukove supruge.

Više je nego očigledno da je upravo Branko Miljuš jedna u nizu ključnih spona između Milorada Dodika i Vuka Jeremića, i da Dodik u tajnosti preko svojih pouzdanih starih saradnika pomaže kampanju Vuka Jeremića. Miljuš je za Dodika 2014. obavio niz prljavih poslova i vodio veoma agresivnu kampanju, i postoji više nego osnovana sumnja da i sada po tajnom Dodikovom nalogu učestvuje u kampanji Vuka Jeremića.

Koliko je naše društvo isprepletano i umreženo starim komunističkim kadrovima govori i podatak da je Brankov otac Brano Miljuš bio perspektivan omladinac i skojevac, kadar Hamdije Pozderca, djeda Vuka Jeremića. Branko Miljuš je trebao 1980. predati štafetu drugu Titu na Dan mladosti, ali ga je Tito preduhitrio jer je par dana prije preminuo u Ljubljani. Branko Miljuš je jedan od osnivača i prvi predsjednik Glavnog odbora SNSD-a, i uz Nenada Kecmanovića kao glavnog ideologa po nalogu Slobodana Miloševića i srbijanskog DB-a, bio jedan od osnivača SNSD-a.

Nije mi želja da na bilo koji način miješam u izborni proces u Srbiji, posebno ne želim da odmažem Vuku Jeremiću u predsjedničkoj trci, ali u sjenci špekulacija narušenih odnosa između Milorada Dodika i Aleksandra Vučića smatram da je važno rasvijetliti pozadinu i ukazati na tajne veze iza kulisa između domaćih političara, a posebno trougao Milorad Dodik – Vuk Jeremić – Aleksandar Vučić.

Nebojša Vukanović