Braća Vuković pritiskaju Nenada Vukoja da se kandiduje?

Braća Vuković su u velikim problemima jer su svjesni da njihov kadar i kandidat, „gradski menadžer“ i Ljubov šura Mihajlo Vujović, ne može proći za načelnika Bileće na predstojećim lokalnim izborima, jer na svaku stranu „curi“ i škripi i na naplatu su došli godine koje su pojeli skakavci.

Grobar opštine Miljan Aleksić, koji je za svoja dva mandata Bileću unazadio, zadužio i vratio u srednji vijek, potpuno je izgubio ugled i povjerenje naroda. Zbog toga su braća Vuković primorana da traže novu žrtvu koju bi predložili da bude njihova marioneta, i tako još jednom prevedu Bilećane žedne preko Bilećkoj jezera.

Predsjednik vladajuće Partije u  Bileći Radovan Vuković pohvalio se nedavno na sastanku sa članovima svog Komiteta,  Opštinskog odbora SNSD-a Bileća, da je ubijedio Nenada Vukoja, vlasnika Mljekare Pametni, da bude kandidat ispred SNSD-a i vladajuće koalicije za načelnika Bileće na lokalnim izborima u novembru. Da li je Radovan sve dogovorio ili samo blefira, po svom starom običaju, znaće se uskoro.

Vukoje se dugo vremena lažno predstavljao kao opozicionar, iz potaje kritikovao vlast, ali je uvijek blisko sarađivao sa režimom. Zbog toga može nekažnjeno da kuluči radnike, ali neće to moći da radi kad izgubi mentore iz vladajuće koalicije.

Još od sredine 70-ih godina prošlog vijeka, kada je Radovan Vuković izabran za prvog skojevca KPJ i prvog omladinca Josipa Broza, braća Vuković vode glavni riječ u Bileći, i valjda je došlo vrijeme da Bilećani nakon 5 predugih decenija napokon skinu jaram sa vrata.

 

Nebojša Vukanović