Braća i saveznici sa juga Afrike

Izolacija i spoljna blokada Republike Srpske je razbjena, a nakon braće iz Južne Osetije stigli su nam i saveznici sa juga Afrike. Predsjednik Srpske primio je visoku delegaciju iz Namibije, u kojoj nije bilo nijednog ministra, poslanika, člana Vlade ili Kabineta namibijskog predsjesnika, već je goste predvodio izvjesni „sekretar“!

Braći i saveznicima u teškim vremenima blokade i izolacije u zube se ne gleda, pa gotovo svaki stranac u odjelu i kravati koji prošeta Gospodskom ulicom, ako ga po stranom jeziku primijeti neko od brojnih savjetnika, ima šansu da svrati do Palate Republike i pred kamerama RTRS-a i dvorskih medija progovori koju o mogućnostima privredne i ekonomske saradnje.

Nedavno pisanje slovenačke štampe, koje sam prenio, i kritike na račun slovenačkih poslanika koji se rukuju sa Dodikom, oštri napadi medija jer se sastaju sa „spornim Dodikom koji je sinonim za povezanost sa podzemljem i organizovanim kriminalom“, jasno govori o ugledu predsjednika Srpske u Evropi i svijetu, te o opasnim posledicama izolacije na cijelu Republike Srpske i sve građane zbog neprimjerenog i štetnog ponašanja njenog „Vođe“ i „Oca nacije“..

Ako su nam Namibija i Južna Osetija ostali još jedini prijatelji koji ponekad svrate na kavu, rakiju i čašicu razgovora, onda neka nam je Bog u pomoć.

 

Nebojša Vukanović