Браћа и колачи

Добре односе и сарадњу иза кулиса, челници СНСД- и СДА показали су и данас у Сарајеву, некада балканском Техерану, током обиљежавања 70 година од пораза Чан Гај Шека у грађанском рату и формирања савремене Кине под вођством Комунистичке партије. Побратими Милорад Додик и Денис Звиздић зграбили су нож и укрстили руке како би заједно, весели и насмијани, пресјекли црвену слављеничку торту.

Прије само неколико дана Додик је смијенио Сенада Братића са функције потпредсједника Народне скупштине Републике Српске, нападао СДА и Декларацију, прозивао Бакира и Звиздића, тврдио да не може бити истовремено предсједавајући Савјета министара БиХ и Представмичког дома ПС БиХ, али..  Осмјеси радости и среће откривају добру сарадњу иза кулиса, која се покушава маскирати представама за јавност и међусобним договореним нападима како би се лидери СНСД-а и СДА представили као неке патриоте, заштитници српства, Срба ил Бошњака са друге стране.

Чињеница да су делегати СНСД-а у Дому народа ПС БиХ гласали и изабрали управо Бакира Изетбеговића за предсједавајућег Дома, а да су прије тога Душанка Мајкић и Никола Шпирић и постали делегати захваљујући Сенаду Братићу и гласовима посланика СДА у Народној скупштини Републике Српске, онда је све јасно јер су маске одавно пале.. Питање је само када ће слијепи код очију прогледати и престати да насједају на јефтине подвале великих превараната који се сакривају иза плашта лажних патриота.

 

Небојша Вукановић