palpal

Bosanski trijumvirat braće po oružju

Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović ozvaničili su stvaranje bosanskog trijumvirata, čvrste koalicije ponratima na svim nivoima vlasti. Bratski savez troimene Partije je očekivan i prirodan, jer već godinama jedni druge ispomažu i dobro sarađuju. Manipulacije masama, zloupotrebe javnih preduzeća i resursa, lažni patriotizam i beskrupulozno bogaćenje na račun opljačkanih podanika, koje tobože štite, zajedničko je trojici „lidera“ i pobratima, koji su prve pionirske korake napravili u Komunističkoj partiji, kao mladi skojevci. KPJ, KOS i UDBA, bili su velika odskočna daska za Mileta, koji je 80-ih bio predsjednik SO Laktaši, i Dragana koji je sa KOS-om dogurao do direktora u mostarskom SOKOLU!?

Od usvajanja akciza do međusobnog nabacivanja lažnih patriotskih loptica, braća po oružju i Partiji odavno su uspostavili čvrst savez koji je krunisan izborom Kolegijuma Predstavničkog doma PS BiH. Zvizdić, Bakir, SDA i Džaferović su do juče bili oličenje zla, neprijatelji koji žele da unište Republiku Srpsku uz pomoć stranih plaćenika i domaćih izdajnika u Sarajevu, balkanskom Teheranu, ali su se  preko noći pretvorili u pobratime i pouzdane saveznike SNSD-a. Bratski savez Inšalah koalicije SDA-SNSD potvrđen je u Narodnoj skupštini Republike Srpske gdje su  Dodik i SNSD uz pomoć tri poslanika SDA u Narodnoj skupštini RS izabrali Nikolu Špirića kao četvrtog srpskog delegata u Domu naroda BiH. Šta bi radili RTRS i ATV da su kojim slučajem Mladen Bosić, Mirko Šarović ili Dragan Mektić izabrani za srpske delegata glasovima Bošnjaka iz SDA, i kakve bi se velike priče kreirale o izdaji, probosancima, poturicama..

Radmanoviću sada ne smeta bratski zagrljaj sa Zvizdićem, Dodiku sa Šefikom, a videćemo ko će prigrliti i poljubiti ruku Bakiru i bakorivcima u Savjetu ministara BiH. Indoktrinacijom uma pomoću kontrolisanih medija dobrom dijelu  stanovništva je potpuno ispran mozak, i bilo šta da Dodik uradi oni će naći opravdanje. Triježnjenje i skidanje poveza sa očiju, kad se nakaradni sistem preko noći uruši, za mnoge će biti bolno i teško, jer je realnost bolna i sumorna. Tražili ste, gledajte!

 

Nebojša Vjkanović