Борба добра и зла у дану одлуке

Данас је дан одлуке од кога ће умногоме зависити не само будућност СДС-а и опозиције, већ и будућност цијњле Републике Српске и свих њених грађана. Додик покушава да изврши пуч и преко својих убчених и контролисаних људи преузме Српску демократску странку, елиминише највећег и најопаснијег противника, и тако обезбједи стабилну и дуготрајну власт. Нажалост одређене групације дуго времена су ровариле, изазивале сукобе, расколе и радиле у интересу режима. Након избора те групације су на Додиков миг подигле главе, искочиле из брлога и показале своје право лице.

Лажни кнезови који желе сада да СДС утопе у СНСД, под фирмом  свесрпског а у ствари свекриминалног и свемафијашког уједињења, су тегови око нога СДС-а због којих није ни успио да изађе на површину протеклих година. Обрен и Цицко владају општинама на исти начин као Лука Петеовић или Зоран Стевановић, злоупотребљавају функције како би се обогатили и стекли моћ. Зато је сасвим природно што теже јединству и сарадњи јер је филозофија владања иста, нема никаквих идеала, идеологија и програма, важно је опстати на власти по сваку цијену, жртвујући народ и државу. Грешке су прављене, али свима мора бити јасно да није лако чистити странку из опозиције, док немаш власт и моћ, и тек након побједе на изборима побједници могу бирати сараднике и министре, чистити жито од кукоља.

Часни и поштени људи су увијек мета разбојника, мафијаша и криминалаца, и због тога су сада, али и свих претходних година некорумпирани, неуцјењени и кристално чисти високи функционери СДС-а, попут Вукоте и Младена Босића, мета сталних напада РТРС-а и режима. Додик је спреман и на насилни пуч, што потврђују изјаве К. Васића да ће довести 500 људи на сједницу Главног одбора, иако има 300 присталица и гласача и без сарадње са Стевановићем и СНСД-ом и дописивања гласова никада не би освојио мандат. Данашња сједница Главног одбора СДСп-а представља борбу између добра и зла. Питање је само да ли ће подршку већине добити поштени и часни, или корумпирани и уцијењени које предводе Обрен, Цицко, браћа Васић…  Уколико Вукота данас однесе побједу и почисти смеће из СДС-а, то би била велика катарза не само за СДС већ и Републику Српску јер би здраве снаге, без окова и тегова на ногама, без компромиса могле наставити  борбу за ослобођење Републике Српске од диктатуре и терора бескрупулозних криминалаца, који су окупирали све институције, народ и државу.

 

Небојша Вукановић