Bolestan um lažnog dekana

udbas dekan.jpg

Bolestan um lažnog dekana

Najpogubnija stvar za jedno društvo je kada loši učitelji, profesori i dekani unakaze generacije mladih svojim nakaradnim nemoralnim ponašanjem i lošim znanjem. Mladi se često ugledaju i postavljaju kao reper svoje profesore, i ako su oni nemoralni, iskvareni i neobrazovani, onda će to imati velike posledice na generacije koje dolaze. Ne zna li se da li je pogubnije kada pijani nastavnici dođu na čas, kada se učiteljice šminkaju na času i pričaju na telefon, ili kada nedostojni poput udbaša „Slavuja“ Ćeranića budu postavljeni za dekana Fakulteta bezbjednosti.

Laprdanje sitnog špijuna UDBE i svih tajnih službi koje su rovarile Balkanom poslednjih 30 godina, i koji je svoje prve korake na putu od studenta do dekana napravio u Studentskom domu u Nedžarićima špijunirajući kolege po nalogu UDBE, pokazuje zašto je neophodno hitno smijeniti nedostojnog kako ne bi zarazio nove mlade generacije. Udarna vijest na tzv „RTRS-u“ juče je bila tvrdnja Slavuja Ćeranića kako tobože NATO i Hrvatska vojska traže povod da nas napadnu i uđu u Banjaluku, te da je Vlada premijera Plenkovića slaba i ne može mobilisati sve kapacitete za realizaciju plana! Ćeranić dalje navodi, a tzv „RTRS“ i ostali režimski mediji prenose, da Republika Srpska jača odbrambene kapacitete, da MUP Srpske postaje sve jači te da pitanje može li se realizovati ovaj tajni plan jer mu se suprostavlja koncept jakog predsjednika Milorada Dodika. Naravno da je po starom običaju Ćeranić po ko zna koji put ponovio da vehabije, ali prije svega domaći izdajnici podržavaju ovakav plan nastojanjem da vještački podstaknu nezadovoljstvo i izvedu narod na ulice kako bi destabilizovali Dodika!

Besmisleno je trošiti jednu riječ na gluposti plaćenika i umobolnika, posebno na besmislene tvrdnje da Hrvatska tobože namjerav napasti Srpsku, ali da je MUP Srpske ojačao da se može suprostaviti intervenciji NATO-a. Ovakve besmislice i laži može izmisliti samo nevjerovatno pokvarena osoba pomračenog uma koja svjesno širi strah, napetost, podstiče mržnju i naseilje, te upornim ispiranjem mozga i ponavljanjem lažnih konstrukcija dezavuiše građane i domaću javnost. Posebno treba istaći licemjernost lažnog dekana koji se prije desetak godina javno hvalio obukom u sjedištu CIA-e, a sada tobože kao ekspert i savjetnik nesretnog ministra Lukača jača odbrambenu moć policije Republike Srpske.

Zbog toga hitno treba ne samo ukloniti Ćeranića sa funkcije dekana Fakulteta bezbjednosti, već i iz javnosti tako što će se bijesnom psu staviti brnjica na usta kako svojim režanjem ne bi plašio sluđene i siromašne građane koji sve masovnije bježe što dalje od Dodikovog režima.

Smatram da je neophodno pokrenuti peticiju i inicijativu za smjenu lažnog dekana Ćeranića, i da odgovorni trebaju preispitati sporne odluke te dekontaminirati Fakultet bezbjednosti Banjaluka, ali i ostale univerzitetske ustanove, od nedostojnih profesora koji svojim ponašenjem ne samo da ruše ugled institucija, već truju i razaraju generacije mladih.

Nebojša Vukanović