Bojkotujmo Neškovića zbog kulučenja radnika

Drskost, beskrupuloznost i bezobrazluk tajkuna Dragana Neškovića, vlasnika lanca benzinskih pumpi u Republici Srpskoj i BiH, prešla je sve granice. Iako svake godine zarađuje desetine miliona maraka, njegove firme iz godine u godinu imaju sve veći promet i profit, položaj radnika u njegovim kompanijama nažalost  je sve teži.

Kulučenje i iskorištavanje radnika, otkazi, neplaćeni prekovremeni rad bez godišnjeg odmora, minimalne plate, kršenje osnovnih radničkih prava kulminirali su nevjerovatnom drskošću. Naime, zbog navodnog smanjenog obima posla i krize, čelnici kompanije su jedan dio radnika ostavili bez posla, te predložili da svi zaposleni vrate 30% plate koja im je isplaćena preko računa nazad poslodavcu, što je izazvalo ogorčenje svih radnika. Ovakva bahatosti i drskost prelazi sve granice, jer tražiti od nekog da radi 10 dana u mjesecu bez naknade i toplog obroka nije viđeno ni u logorima. Zato pozivam i molim sve da od danas počnu bojkotovati i prestanu kupovati gorivo na Nešković pumpama, da mu pomažemo da niko ne može kulučiti i maltretirati radnike.

Objavimo javno na društvenim mrežama fotografiju da smo na nekoj drugoj benzinskoj pumpi sipali gorivo, pokrenimo skupa svi akciju zaštite radnika i njihovih prava, ne samo kod Neškovića već i drugih bahatih i pohlepnih poslodavaca koji misle da su iznad države i društva, da nekažnjeno mogu raditi šta hoće.

Opširnije u video prilogu….