Blijeda kopija Netanjahua i nove Vučićeve manipulacije

Da je Vučić već počeo snažnu kampanju za predstojeće izbore u Srbiji govori njegovo stalno pojavljivanje u medijima, otvaranje puteva, posjete građanima, višečlanim porodicama, razni događaji i manipulacije koje svakodnevno organizuje koristeći strogu kontrolu gotovo svih medija u Srbiji, koji ga prate u stopu. Već sam govorio, a uskoro ću detaljnije pisati, da je SNSD širom Republike Srpske počeo sa evidencijom građana koji imaju pasoš i državljanstvo Srbije kako bi glasali za Vučića i SNS, čime se vraća dug za podršku, novac i glasove koji su stigli Dodiku i SNSD-u.

Vučićeva kampanja predstavlja blijedu kopije već viđenog, manipulacije masama uz pomoć stroge cenzure i kontrole medija, spinovanja javnosti… Čovjek koji je 2012. došao na vlast i obećao drastično bolji život građana do 2015. sada priča o planovima za 2025. godine, a osim putne mreže nije ispunio nijedno ključno veliko obećanje i napravio zaokret, što je jasan pokazatelj da se radi o diktatoru koji želi da postane nekrunisani kralj, vlada Srbijom decenijama kao njegov prijatelj, mentor i učitelj Milo Đukanović Crnom  Gorom prelazeći iz stolice u stolicu, mijenjajući funkcije prvog potpredsjednika, premijera, predsjednika…

Da Jevreji i njihove agencije vode kampanju Vučiću govori i tragikomočni novogodišnji video-spot koji je nedavno snimio, koji je postao predmet ismijavanja  na društvenim mrežama, i u kome se pojavljuje mladić kome je tobož Vučić pomogao kad je odglumljena predstava padanja u nesvjest i dobrice koji svima priskače u pomoć.

Ovaj sport je blijeda kopija već viđene ozbiljne promocije izraelskog premijera Netanjahua koji je u predizbornom spotu odglumio na prethodnim izborima bebi-siterku kako bi Jevrejima poslao poruku da su im djeca sigurna ako ostane premijer Izraela.

Od raznih spotova, jeftinih predstava, svađe sa novinarima, manipulacije, zarobljavanja institucija najgorim partijskim kadrovima, olakih velikih izjava, lažnog patriotizma i busanja u prsa pred kamerama a podvijanje repa i povlačenje pred ključnim problemima, puzanje pred strancima i liderima u regionu koji guše osnovna ljudska prava Srbima, neće ništa dobro ni korisno donijeti srpskom narodu.

Srbiji i Srbima je potrebno da na čelo države dođe mudar, odgovoran i ozbiljan državnik, koji će voditi odgovornu i mudru nacionalnu politiku, graditi institucije, ekonomiju, štiti svoj narod i obnoviti rasuto stado, a ne glumatati, izvoditi predstave, izigravati žrtvu i svađati se sa samim sobom, tražiti ključne saveznike u najvećim srpskim nesrećama novijeg vijeka poput Vuka, kuma Šešelja, Čede, Čanka, Rističevića, Malih ljudi i lažnih intelektualaca, svih ostalih udvorica, neznalica, marioneta, Vučićevih sinekura i saveznika koje je okupio oko sebe..  Koštunica je imao puno grešaka i loših kadrova oko sebe, ali je poslednji koji je imao neki plan, strategiju i dobre namjere, i pitanje je kada će se pojaviti i isplivati na površinu neko ko će ozbiljno voditi državu i graditi institucije, voditi računa o najslabijim i najsiromašnijim, imati viziju i napraviti zaokret.

 

Nebojša Vukanović