Бити конструктиван

Влада Република Српске и ресорни министри прихватили су моју идеју и одредили да два павиљона Студентског центра Никола Тесла у Бањалуци, као и Ђачки дом у Бијељини, да буду привремено претворени у карантин за особе са корона вирусом и блажим симптомима болести. Сматрам да је ово рјешење добро, јер пружа пристојне и хумане услове за лијечење и боравак, у односу на шаторе који су постављени на граници, и који су празни јер нико не поштује одлуку надлежних, који немају никакав углед и ауторитет међу грађанима.

Студенти се буне, страхују за своје ствари које су им остале и спаковане у Дому, али вјерујем да ће се ти проблеми ријешити и да нико неће бити оштећен. Треба имати разумјевања, јер су ванредне околности, и сада је приоритет спасити људе и превазићи кризу, а биће времена да се након свега собе почисте, окрече, дезинфикују и спреме за поновни прихват студената када се ситуација нормализује.

Чудно је да се сада студенти буне, пишу ми и криве ме што су им собе привремено заузете, они свакако не могу боравити у њима, а нису се бунили и проговорили када су имали добре поводе и разлоге, већ су трпили бројна понижења и неправде, подржавали партијске злоупотребе студентских организација. Треба показати солидарност, док се стање не смири, а онда градити из темеља здрав систем који ће рјешавати кризе и проблеме, анализирати грешке и узроке.

 

Небојша Вукановић