palpal

Biseri gatačkog đaka i rasvijetljena misterija

Teško je pobrojati sve bisere i bravure kumova, Mirka dr Ćurića i Luke Petrovića, na današnjoj sjednici Skupštine grada Trebinja, od Lukinih tvrdnji da će Aerodrom Trebinje zatvoriti Aerodrom Čilipi do preživljavanja studenata sa 75 maraka mjesečno u Novom Sadu, al ipak rješavanje velike misterije diplome gradonačelnika Ćurića je broj 1 na Top listi današnjeg zasjedanja.

Na pitanje odbornika PDP-a Saše Borjana da veliki stručnjak, kakvim se gradonačelnik predstavlja u javnosti pokušavajući da ponizi slobodne novinare na konferencijama za novinare, i odgovori na pitanje gdje je i kako diplomirao, šarmantni gradonačelnik odgovorio je lakonski da on svoju diplomu nije pobucao, alidurajući na gest dr Borjana kad su mu Luka i Miko zabranili da radi kao ljekar u trebinjskom Domu zdravlja.

Nije ni čudo što dr Ćurić nije izbucao svoju „diplomu“ jer je vjerovatno skupo i papreno platio. Činjenica da je moj komentar za satak vremena imao 2000 lajkova na Fejsbuk stranici portala Direkt, govori kakav je genijalac i koliko je popularan naš vispreni gradonačelnik.

 

Godinama mnogi pokušavaju doći do diplome i riješiti misteriju gdje je i kako „diplomirao“ dr Ćurić, da li u Gacku ili Avtovcu kod dr Pušare, ali je velika tajna otkrivena sasvim slučajno zahvaljujući kolegama našeg gradonačelnika. Ćurić je „diplomirao“ u stanu gdje su se razmjenjivale koverte i diplome, napisao je u komentaru njegov kolega, a vrijedan kakav jeste, spojio je ugodno sa korisnim pa je na diplomski ponio i jakne da proda i izbije put, jer je u to vrijeme trgovao kradenom robom zbog čega je i dobio nadimak po kome je prepoznatljiv u Trebinju – Miko Šaner!

 

Nebojša Vukanović