palpal

Bilećki revolveraš, radnik škole, pucao na sugrađanina

Bileću je uznemirila vijest da je ponovo došlo do pucnjave, u kojoj na sreću niko nije povrijeđen. Nezvanično, radnik Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bileći Ljubiša Miljanović lišen je slobode nakon što je iz vatrenog oružja pucao na sugrađanina Sašu Ivkovića u selu Borilovići kod Bileće. Srećom Miljanović je promašio Ivkovića i obračun je okončan bez tragičnih posljedica. Postoje brojna nagađanja i špekulacije o motivima sukoba, ali zvanično nije saopšteno šta je povod za vatreni obračun u okolini Bileće.

Policija će vjerovatno uz krivičnu prijavu predati Miljanovića Okružnom tužilaštvu u Trebinju, a imajući u vidu da je on jedan od istaknutih i prekaljenih članova SNSD-a, sve će vjerovatno proći bez posljedica. Da problem bude veći, Miljanović je radnik Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bileći, gdje je nedavno zaposlen bez konkursa i mimo zakona, uz saglasnost Partije. Naime, Miljanović je prošle godine prvo bio zaposlen kao školski domar, a nakon što je inspekcija poništila Rješenje, kaznila Osnovnu školu i direktoricu Ljudmilu Milošević, revolveraš je prije nekoliko mjeseci ponovo zaposlen na mjesto čistačice koja je otišla u penziju.

Škola bez njega ima domara, ložača, majstora pa nije poznato na koju ga je poziciju Partija zbrinula. Inače, Ljudmila Milošević, vršilac dužnosti direktorice Osnovne škole Sveti Sava u Bileći, kojoj se uporno produžava VD mandat, bliska je prijateljica sa Nadom Miljanović zvanom Nada Mače, suprugom revolveraša Miljanovića, koju je bivši načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić zaposlio kao sekretaricu u svom Kabinetu na prijedlog Partije.

Da ne bi bilo peripetija šta mu je posao, da li je domar, ložač, majstor, čistač ili kafe kuvarica, revolveraš Ljubiša Miljanović je na preporuku Partije upisao neki fakultet u Širokom Brijegu kako bi poslije kupovine diplome, kao iskusan kadar ako Bog da bio za sekretara Osnovne škole i prvog saradnika direktorice Ljudmile.

Imajući sve ovo u vidu, da je Miljanović veoma provjeren kadar SNSD-a, da je načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa takođe veoma odan i lojalan Partiji i lokalnim moćnicima koji su ga postavili, te da ove strukture kontrolišu pravosudni sistem, većinu tužioca i sudija, vjerujem da će revolveraš Ljubiša proći sa malom novčanom kaznom i blažim ukorom Suda i Partije, i od ponedjeljka polako na posao u školu.

U svakoj normalnoj, pravnoj i uređenoj državi ne samo da bi odmah bili suspendovani i bez posla ostali Miljanović i direktorica Ljudmila Milošević već bi i ministarka prosvjete odmah podnijela ostavku, jer su ovakve stvari nedopustive. Ipak mi nismo ni normalna, ni pravna niti uređena država, pa će grobar prosvjete Natalija Trivić, kao i ostali odgovorni proći bez bilo kakve kazne.

 

Nebojša Vukanović