palpal

Bileća ostala bez predsjednika Skupštine

Sa 18 glasova „za“ odbornici Skupštine opštine Bileća su usvojili ostavku koju je na mjesto predsjednika Skupštine opštine ranije podnio Blažo Vujović, kadar SNSD-a. Vujović je odlučio da se nakon godinu dana povuče sa funkcije jer je već duže vremena paralisan rad lokalne skupštine. Nakon usvojene ostavke Blaža Vujovića skupštinom predsjedava potpredsjednik Skupštine Branko Aleksić, koji je lani prelaskom na drugu stranu omogućio SNSD-u da napravi novu većinu.

Skupštinsko zasjedanje obilježila je oštra rasprava, teške riječi i uvrede među odbornicima, te sukob i nesuglasice između odbornika unutar kluba SNSD-a. Na meti je posebno bio Ljubo Vuković, dugogodišnji finansijski direktor HET-i brt poslanika SNSD-a Radovana Vukovića,  odbornik Radovan Brčić Arkan koji je oštro kritikovao direktora Doma zdravlja Bileća, te odbornik šešeljevih radikala Dražen Dunđer. Odbornici su se optuživali za zloupotrebu položaja, nepotizam, zloupotrebu pečata stranke, kupovinu glasova…

Bileća je u opštem rasulu i haosu, dugovanja i neizmirene obaveze premašile su 10 miliona maraka, a nijedna banka ne želi da odobri kredit opštini Bileća jer zbog katastrofalne finansijske rezultate nema garancija da će se krediti vratiti. U kuloarima se špekuliše da bi se uskoro moglo postaviti pitanje povjerenja i smjene načelnika Miljana Aleksića, jer ga smatraju najodgovorniji za opšti haos i anarhiju koja godinama vlada Bilećom.

 

Nebojša Vukanović