Bez glasova u centru Foče

Iako sam tokom izborne kampanje u Foči u četiri navrata učestvovao na tribinama i imao promociju Zbornika, bio veoma toplo i srdačno dočekan i pozdravljen burnim aplauzima, na glasačkom mjestu Centar 1 u strogom centru Foče nisam osvojio nijedan glas!? Prosto je nevjerovatno da sam u udaljenim selima oko Foče osvajao glasove, u susjednom glasačkom mjestu imao 27 glasova ili 22% glasova unutar liste SDS-a, a da u centru grada nisam imao nijedan glas!? Što joj više čudi i dovodi u sumnju regularnost brojanja, svi kandidati ispod 4-og mjesta nisu dobili nijedan glas!?

 

I najvećem laiku je jasno da su glasovi pokradeni, i da bi na ovom, kao i još nekim sumnjivim glasačkim mjestima gdje postoje brojne nelogičnosti i sumnje u zloupotrebe, trebalo ponoviti brojanje glasova. Već sam pisao kako je na pojedinim mjestima došlo do ubacivanja mojih i opozicionih glasova među nevažeće, a samo na manjem glasačkom mjestu u Podosoju kod Bileće na taj način pokušana je krađa 8 glasova opoziciji.

Puno je informacija koje sam dobio od svojih pristalica na području Trebinja i Hercegovine o neregularnostima, zloupotrebama i prepravljanju volje birača, i jasno je svima zbog čega su Luka i SNSD angažovali sve direktore i resurse kako bi kupili i stavili pod kontrolu 90% glasačkih mjesta i biračkih odbora u Trebinju. Uprkos krađi i opstrukcijama prebrojano je 4200 mojih ličnih glasova, ali sam ubjeđen da je realan broj daleko veći. Zbog brojnih sumnji i dokaza CIK BiH bi trebao ponovo otvoriti vreće i prebrojati sve glasove, posebno za predsjednika Republike Srpske, kako bi se utvrdilo kakva je bila stvarna volja glasača, koji su se ionako izjašnjavali pod pritiskom i krajnje nedemokratskim uslovima.

 

Nebojša Vukanović