Без гласова у центру Фоче

Иако сам током изборне кампање у Фочи у четири наврата учествовао на трибинама и имао промоцију Зборника, био веома топло и срдачно дочекан и поздрављен бурним аплаузима, на гласачком мјесту Центар 1 у строгом центру Фоче нисам освојио ниједан глас!? Просто је невјероватно да сам у удаљеним селима око Фоче освајао гласове, у сусједном гласачком мјесту имао 27 гласова или 22% гласова унутар листе СДС-а, а да у центру града нисам имао ниједан глас!? Што јој више чуди и доводи у сумњу регуларност бројања, сви кандидати испод 4-ог мјеста нису добили ниједан глас!?

 

И највећем лаику је јасно да су гласови покрадени, и да би на овом, као и још неким сумњивим гласачким мјестима гдје постоје бројне нелогичности и сумње у злоупотребе, требало поновити бројање гласова. Већ сам писао како је на појединим мјестима дошло до убацивања мојих и опозиционих гласова међу неважеће, а само на мањем гласачком мјесту у Подосоју код Билеће на тај начин покушана је крађа 8 гласова опозицији.

Пуно је информација које сам добио од својих присталица на подручју Требиња и Херцеговине о нерегуларностима, злоупотребама и преправљању воље бирача, и јасно је свима због чега су Лука и СНСД ангажовали све директоре и ресурсе како би купили и ставили под контролу 90% гласачких мјеста и бирачких одбора у Требињу. Упркос крађи и опструкцијама пребројано је 4200 мојих личних гласова, али сам убјеђен да је реалан број далеко већи. Због бројних сумњи и доказа ЦИК БиХ би требао поново отворити вреће и пребројати све гласове, посебно за предсједника Републике Српске, како би се утврдило каква је била стварна воља гласача, који су се ионако изјашњавали под притиском и крајње недемократским условима.

 

Небојша Вукановић