Batagon i u Vlasenici

Kontraverzna švajcarska of-šor kompanija Batagon, iza koje stoje tajkuni i vodeći političari u Srpskoj, naprasno je počela da se širi Republikom Srpskom kao maligni tumor. Nakon Trebinja, automobili i delegacija Batagona bila je u Vlasenici, u posjeti DIV-u, propaloj Drvnoj industriji Vlasenica. DIV je nastao tako što je ranije, 2008 godine, Vlada Republike Srpske za 3,2 miliona kupila u stečaju propalu Fabriku stilskog namještaja „Deseti avgust“, ali je Dodikov projekat propao a velika obećanja, po ustaljenom običaju, ostala naivnom radovanja, jer su prevareni radnici ostali bez posla.

 

 

 

Domaćin potencijalnim „kupcima“ i „investitorima“  bio je kontraverzni načelnik opštine Vlasenica Mićo Kraljević, ranije prapravosnažno osuđivan zbog otmice, što je još jedan od pokazatelja o kakvom se poslu radi. Očito da vlast želi da Batagonu preda brojne firme i resurse Srpske, i nakon Alumine, hotela Bistrica i Pavlović banke, nanišali i drvnu industriju.

Pored vozila Batagona, u delegaciji su bila i luksuzna vozila stranih registarskih oznaka. Vrijeme će pokazati kakav je posao dogovoren i o kakvim se mešetarima radi, ali čim je u kombinaciji kontraverzni Kraljević, građani Vlasenice teško mogu očekivati nešto dobro.

 

Nebojša Vukanović